Viime lauantaina Ykkösessä nähtiin kummallinen ottelu, kun OPS hävisi kotikentällään FC Hongalle peräti 0-10. TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen ihmetteli tulosta Ylelle.

OPS-manageri Miika Juntunen kommentoi ottelun jälkeen, ettei ole koskaan urallaan hävinnyt tuollaisilla lukemilla. Juntunen oli todella pettynyt joukkueensa esitykseen lauantaina, lue lisää tästä.

Hongan murskavoitto käänsi myös Ykkösen nousutaistelun päälaelleen. Ennen lauantain kierrosta Honka oli nimittäin maalierossa TPS:n takana, mutta nousi 10-0-voiton myötä TPS:n ohi maalierossa. TPS on kuitenkin sarjataulukossa kolme pistettä vielä edellä.

TPS ja Honka kohtaavat ensi lauantaina Ykkösen päätöskierroksella ja pelissä on suora nousu Veikkausliigaan. Hongan kohentuneen maalieron myötä espoolaisille riittää voitto suoraan nousuun. TPS:lle riittää suoraan nousuun vähintään tasapeli. TPS:n päävalmentaja Laurikainen oli ihmeissään OPS:n sulamisesta.

– Lopputulos oli tietysti aika häkellyttävä, joka ei ole lainkaan normaali tähän sarjaan. En osaa sanoa, mitä Oulussa tapahtui. En ole nähnyt maaleja, mutta mielestäni tuollaiset tapahtumat eivät sovi tälle sarjalle. Ykkösessä on pelattu tasaisia ja hyviä otteluita, joten tämä ottelu ei ollut mitenkään hyvää mainosta tälle sarjalle, Laurikainen sanoi Ylelle.

Yle kertoi aiemmin maanantaina, että tulos on huomioitu myös SUEK:ssa (Suomen urheilun eettinen keskus) sekä vedonlyöntiyhtiö Veikkauksella, mutta mitään päätöksiä tai linjauksia ei tilanteen ympärillä ole tehty. Syyskuussa SUEK ilmoitti tutkivansa toisen Ykkösen seuran KPV:n otteluita, lue lisää täältä.

Laurikaisen mukaan hänen luotsaama joukkue ei voisi hävitä noin rumasti koskaan.

– Minun joukkueelle ei kävisi ikinä tuolla tavalla. En ole ollut koskaan sellaisessa kamppailussa, että oma joukkueeni olisi missään vaiheessa luovuttanut, Laurikainen totesi.

OPS menetti Honkaa vastaan topparinsa Alex Arinzen suoralla punaisella kortilla suihkun puolelle jo ottelun 13. minuutilla. Sen jälkeen kyyti oli oululaisille kylmää. Tästä linkistä voit katsoa Ykkösen lauantain kierroksen kaikki osumat, mukana myös Hongan tekemät maalit.