AC Milan päätyi lopulta odotettuun ratkaisuun, kun se antoi Vincenzo Montellalle potkut huonojen tulosten johdosta, lue uutinen. Montellan tilalle päävalmentajaksi nousi seuralegenda Gunnaro Gattuso.

Mikään yksittäinen tulos ei seurajohtaja Marco Fassonen mukaan johtanut Montellan potkuihin. Pääasiallinen syy löytyi pistekeskiarvosta, joka oli alle 1,5 pistettä per peli.

– Uskoimme, että tämä oli paras vaihtoehto. Montellalle myös. Hän teki kaikkensa. Juttelin omistajien kanssa joka päivä ja he usein valittivat minulle. Massimiliano Mirabelli vähitellen huomasi, että jokin on rikki. Kaikki olimme yhtä mieltä joukkueen laadusta. Sillä ei ehkä voiteta mestaruutta, mutta Mestarien liigaan pitäisi päästä, Fassone sanoi Sky Italian mukaan.

Gattuso valmensi ennen päävalmentajapestiä AC Milanin Primavera-joukkuetta eli A-junioreita. Hyppäys on suuri, mutta Fassone uskoo, että Gattuso on oikea mies johtamaan Milania. 39-vuotias Gattuso edusti Milania pelaajana vuosina 1999-2012. Fassone korosti, ettei Gattuso ole väliaikainen päävalmentaja.

– Gattuso ei ole väliaikainen pomo. Hän on paras mahdollinen ratkaisu tällä hetkellä. Hän otti työn vastaan iloisena. Hän tietää, että tämä on loistava mahdollisuus. Teemme päätöksen tulevaisuudesta maalis- tai huhtikuussa. Nyt Gattuso on päävalmentajamme, ei ole olemassa väliaikaisia valmentajia, Montella sanoi Gran Gala del Calcio -palkintogaalassa.

Milan on tällä hetkellä Serie A:ssa seitsemäntenä ja eroa kärjessä olevaan Napoliin on jo 18 pistettä. Mestarien liigaan oikeuttavalle neljännelle sijalle on matkaa 11 pistettä, mutta neljäntenä oleva AS Roma on pelannut yhden ottelun Milania vähemmän.

Lähteet: Calcio Mercato, Football Italia