Aulis Rytkösen jalanjäljille? – Toulouse lähellä suomalaisen huippulupauksen hankintaa

© Kuva: Juha Tamminen
Perjantaina La Ligassa Alaves - Leganes! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Vuonna 2014 pois nukkunut Aulis Rytkönen oli paitsi yksi Suomen kaikkien aikojen parhaista jalkapalloilijoista, myös todellinen uranuurtaja. Kun Rytkönen teki vuonna 1952 sopimuksen Ranskan liigan Toulouseen, hänestä tuli ensimmäinen suomalaispelaaja ulkomailla.

Rytkönen pelasi Toulousessa kahdeksan kautta ja nautti seurassa suurta arvostusta. Tästä kertoo muun muassa lisänimi ”Monsieur Magic”.

Nyt Rytkönen on saamassa Toulouseen seuraajan. Arvostettu ranskalaislehti L’Equipe kertoo, että Toulouse on hyvin lähellä 18-vuotiaan suomalaislaiturin Timo Stavitskin hankintaa.

L’Equipen mukaan siirto saatetaan viedä maaliin jo hyvin nopeasti. Tällöin Stavitski siirtyisi Ranskaan ensi tammikuussa.

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkuepelaaja on kotoisin Kirkkonummelta. Stavitski siirtyi kaudeksi 2015 HJK:n organisaatioon. Viime kauden hän pelasi RoPS:issa. Stavitski kävi äskettäin näytillä myös FC Barcelonan reservijoukkueessa.

Stavitskin kerrotaan tekevän Toulousen kanssa neljän ja puolen vuoden sopimuksen.

Suomen jalkapalloilun suurista nimistä Teemu Tainio siirtyi Ranskaan (Auxerreen) Stavitskin iässä. ”Tornion terrieri” pelasi Auxerressa seitsemän vuotta ja jalostui Ranskassa A-maajoukkue- ja valioliigatason pelaajaksi.

Toulousen edustusjoukkue majailee tällä hetkellä Ranskan pääsarjassa sijalla 14.

Perjantaina La Ligassa Alaves - Leganes! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!