Joni Korhonen, 30, oli FC Hongan paras maalintekijä Ykkösessä kymmenellä osumalla. Vuosi sitten peliaika oli kortilla lauantaisen vastustajan, HIFK:n, väreissä, eikä asemaan ollut näkyvissä parannusta. Korhonen lähti kasvattajaseuraansa Honkaan ja sai viimeisen naurun, mutta se nauru ei kohdistu entisille pelikavereille.

Hongalle riitti vieraspelistä 1-1-lukemat, kun keskiviikkona Espoossa pelattiin maaliton tasapeli. Vierasmaalisäännön turvin Honka varmisti paikkansa ensi kaudeksi Veikkausliigaan.

– Ihan helvetin hyvältä tuntuu. Meni se ensimmäinen mahis, mutta nyt sitten käytimme tämän toisen mahdollisuuden. Ei tätä fiilistä voi käsittää. Vaikea pukea sanoiksi, Korhonen kertoo tunnelmistaan SuomiFutis-sivustolle.

Honka osoitti kaksiosaisessa karsinnassa kuuluvansa Veikkausliigaan. Honka pelasi huomattavasti parempaa jalkapalloa. Tuloksissa eroa ei juuri ollut, mutta pelaamisessa ero oli silti suuri.

– Meillä on se oma tapa pelata ja noudatamme sitä aika hyvin. Meillä on sellaisia pelaajia, jotka pystyvät noudattamaan sitä hyvin. Emme hävinneet loppukaudesta yhdeksään otteluun. Se on aika kova juttu, Korhonen analysoi.

Korhosella on sopimus Hongan kanssa myös ensi kaudesta. Mies uskoo, että Hongalla on jo tarvittava runko kasassa ensi kaudelle Veikkausliigaan.

– Uskon, että meillä on hyvä runko. Löytyy nuoria pelaajia ja kokeneita pelaajia, jotka ovat jo pelanneet Veikkausliigassa ja pärjänneet siellä. Uusia pelaajia pitää toki aina tulla ja joidenkin täytyy jäädä pois, mutta tähän on hyvä rakentaa.

Tähtirinnasta kasvattajaseuraan

Viime vuonna Korhonen edusti Helsingin IFK:ta. Kesken kauden IFK:n päävalmentajaksi tulleen Antti Muurisen suunnitelmissa Korhonen ei ollut. Se näkyi loppukaudesta peliajassa. Korhonen näki kauden jälkeen parhaimmaksi vaihtoehdoksi vaihtaa maisemaa. Hongassa oli tarjolla iso rooli ja seuralla oli tavoitteet korkealla.

– Jos näin jälkikäteen miettii, niin se oli paras mahdollinen ratkaisu. Ei minuun viime kaudella oikein enää luotettu IFK:ssa. Istuin katsomossa ja tuli melko selväksi, etten ole mikään ykkösvaihtoehto kentälle.

– Sitten päästä pelaamaan omaan kasvattajaseuraan, josta aikoinaan lähti. Uskomattoman… en oikein olisi voinut parempaa siirtoa omalle uralleni tehdä siinä vaiheessa, Korhonen tunnustaa.

IFK ei nähnyt Korhosessa sitä, mitä Honka näki. Ratkaisevassa karsintaottelussa Korhonen päihitti mennen tullen IFK:n laitapelaajat. Siinä mielessä IFK:ssa voidaan vain pohtia, oliko Korhosesta luopuminen oikea ratkaisu. Niin tai näin, IFK jätti myös jälkensä Korhoseen.

Kesken haastattelun maansa myynyt HIFK:n toppari Tuomas Aho onnittelee Korhosta. Korhonen kiittää ja antaa tunnustusta entiselle pelikaverilleen. Samalla hetkellä Korhosesta on helppo aistia, että hän pystyy myös tuntemaan vanhojen pelikavereidensa tuskan.

– Kaksi hienoa vuotta olen pelannut IFK:ssa, samassa tuli myös ensimmäiset liigapelit. Niin paljon hienoja muistoja sieltä. Ei IFK ole minulle koskaan vain joku vanha jengi, jossa pelasin. Se tuntui silloin omalta kodilta. Samalla kun olen iloinen, harmittaa ystävien puolesta. Mutta sitähän se urheilu on, välillä pitää voittaa ystävätkin.