Italian maajoukkueen päävalmentaja Gian Piero Venturan odotetaan saavan potkut lähipäivinä MM-karsintapettymyksen jälkeen, kertoo La Gazzetta dello Sport.

Ventura luotsasi Italian päättyneissä MM-karsinnoissa lohkokakkoseksi ja siten jatkokarsintaan, jossa Ruotsi oli kuitenkin vahvempi yhteismaalein 1-0. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 1958, kun Italia ei selviydy MM-lopputurnaukseen.

La Gazzetta järjesti äänestyksen, jossa se kysyi lukijoiltaan heidän suosikkiaan maajoukkueen seuraavaksi käskyttäjäksi. Äänestyksen ylivoimaiseksi ykköseksi nousi Bayern Münchenistä aiemmin syksyllä potkut saanut Carlo Ancelotti.

Entinen Bayern-luotsi keräsi äänistä lähes 70 prosenttia jättäen muut ehdokkaat kauas taakseen. Lukuisissa Euroopan suurseuroissa valmentanut Ancelotti ei ole ennen kokeillut siipiään maajoukkuevalmennuksessa.

Venturan korvaajaksi on povattu myös Chelsean manageri Antonio Contea, Juventuksen päävalmentaja Massimiliano Allegria ja Pietarin Zenitin Roberto Mancinia.

La Gazzettan mukaan on mahdollista, että Italian alle 21-vuotiaiden maajoukkuevalmentaja Luigi di Biagio ottaisi miesten joukkueen komennukseensa seurakauden loppuun asti.