Ruotsi otti perjantaina askeleen kohti ensi kesän maailmanmestaruusturnausta nappaamalla 1-0-kotivoiton Italiasta MM-jatkokarsinnan ensimmäisessä osaottelussa.

Ottelun ainoasta osumasta vastasi vaihdosta kentälle tullut Jakob Johansson, jonka veto kimposi italialaispuolustajan jalan kautta verkon perukoille. Maali oli Johanssonin ensimmäinen A-maajoukkueessa.

Vaikka maaleja nähtiin vain yksi, niin tilanteita ja draamaa ei ottelusta puuttunut. Lukuisten rikkeiden sävyttämässä ottelussa nähtiin kuitenkin vain kaksi keltaista korttia.

Toinen varoituksista nähtiin tosin jo ensimmäisellä minuutilla, kun Ruotsin hyökkääjä Marcus Berg sai kortin suunsoitosta. Hänen hyökkääjätoverinsa Ola Toivonen kolaroi Italian topparin Leonardo Bonuccin kanssa rajusti, ja tilanteesta vihellettiin italialaisille vapaapotku, mistä Berg tulistui.

Bergin mukaan vierasjoukkue Italia yritti ottaa hänen aikaisesta varoituksestaan kaiken irti.

– Italialaiset halusivat selvästi, että minut ajetaan ulos. He kaatuivat aina, kun pystyivät. En usko, että he onnistuivat siinä kovin hyvin. Tiesin, että tänään nähtäisiin sota ja maanantaista tuleekin hitonmoinen sota, sanoi Berg ESPN:n mukaan viitaten otteluparin seuraavaan osaan.

Ruotsin laitapuolustaja Ludwig Augustinsson allekirjoitti Bergin näkemyksen italialaisten kaatuilusta.

– He kaatuilivat paljon ja tekivät tyypillisiä temppujaan. Jos jompi kumpi joukkueista pelasi likaisemmin kuin toinen, niin se oli Italia.

Mutta kolikolla on totutusti myös kääntöpuolensa. Italian leirissä oltiin ottelun jälkeen vahvasti sitä mieltä, että Ruotsi oli joukkueista se törkeämpi.

Italian puolustaja Leonardo Bonucci sai sanojensa mukaan Ola Toivosen kyynärpään kasvoihinsa ottelun ensimmäisellä minuutilla. Hän näki, että teko oli tahallinen.

– Hän mursi nenäni 30 sekuntin jälkeen ja hänet olisi pitänyt ajaa ulos. Siitä ei voi sanoa juurikaan muuta. Jos tuomarilla olisi ollut enemmän luonnetta, hän olisi antanut punaisen kortin vähintään yhdelle Ruotsin pelaajalle.

Italian päävalmentaja Gian Piero Venturan mukaan tulos ei ollut oikeutettu, mutta hän sanoi, että Italia pystyy vielä kääntämään tilanteen edukseen maanantaina.

Venturan mielestä erotuomari Cüneyt Çakır antoi ruotsalaisten pelata liiankin kovaa.

– Toivottavasi meidän annetaan Milanossa tehdä samoja asioita, joita tuomari antoi heidän tehdä tänään, sillä näin isojen panoksien isossa pelissä ei voi ottaa tuollaista lähestymistapaa.