Sudanin suurseuran Al-Hilal Omdurmanin kannattajat ovat järkyttäneet koko maailmaa. Al-Hilal pelasi viikonloppuna Al Merrikhiä vastaan ja katsomosta lähetettiin vastustajajoukkueelle kammottava tervehdys. Ottelua pidetään Sudanin jalkapallon klassikkona.

Savun seasta nousi esille natsijohtaja Adolf Hitlerin kuva sekä askarrellut kirjaimet ”Holocaust”, eli holokausti. Ottelun järjestyksenvalvojat ja poliisi eivät Al-Hilal Omdurmanin ultrien tempaukseen puuttuneet, vaan seurasivat tapahtumia rauhallisesti sivusta. Tapauksesta vastuussa on Der Spiegelin mukaan Al-Hilalin kannattajakerho ”Blue Lions”.

Erään Twitter-käyttäjän mukaan kohutifon taustalla on uskomus, jonka mukaan Al Merrikh on juutalaisten omistama seura.

Carlos Miranda

@cmiranda94
Hinchas del Al-Hilal Omdurmán sudanés, armaron un tifo tributo al ex-Führer und Reichskanzler de Alemania, Adolf Hitler, complementado con la palabra “Holocaust”. Esto, con el fin de asustar al Al-Merreikh, en el superclásico de aquel país. Fue victoria para los neonazis por 1-0.

Le Grand Schtroumpf 🇫🇷🇬🇷

@ByzantinFR
Sudan (Africa) : Ultra Blue Lions members (Supporters of the football team Al Hilal Omdurman) display an Adolf Hitler banner and the inscription "Holocaust" during a match against the visiting team Al Merreikh Omdurman :
facebook.com/HooligansTV2/v…

Mahir Tokatlı

@MahirTokatli
Kannste und willste dir gar nicht ausdenken.
Im Sudan veranstalten die "Ultras Blue Lions" des Vereins al-hilal Khartum eine Choreo mit Hitler-Antlitz und nennen es "Holocaust" mit der Begründung die gegnerische Mannschaft sei von Juden gegründet...

Kansainvälinen rasismin ja syrjinnän vastainen järjestö Fare on ottanut tapauksen tutkintaan.

Al-Hilal voitti ottelun 2-0 ja varmisti samalla sarjan mestaruuden.

Al-Hilal Omdurmanin kotipaikka on pääkaupunki Khartumissa ja se on Sudanin menestynein seura. Al-Hilal on voittanut Sudanin mestaruuden jo 25 kertaa. Toiseksi menestynein seura on kohuottelun vastustaja Al Merrikh. Edellisen kerran joku muu seura kuin jompikumpi edellä mainituista on voittanut Sudanin mestaruuden vuonna 1992.

Tapauksesta kertoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.