Marraskuun 28. päivä tulee kuluneeksi kaksi vuotta, kun brasilialaista jalkapallojoukkuetta Chapecoensea kuljettanut lentokone putosi. Vain kuusi 71:stä matkustajasta selviytyivät turmasta hengissä. Yksi heistä on joukkueen maalivahti Jackson Follmann.

Myös 25-vuotias Follmann loukkaantui vakavasti tapaturmassa ja hänen oikea jalkansa amputoitiin polvesta alaspäin. Tämä ei kuitenkaan estä miestä olemaan erossa jalkapallosta, sillä tänään hän harjoitteli Chapecoensen mukana.

Chapecoense

@ChapecoenseReal
O Follmann fez hoje o seu primeiro treino com bola! 🏹⚽💚
Que momento!
#VamosChape

Yhtä korkealle tasolle Follmann ei pysty enää palaamaan, mutta on jo hienoa, että hän voi yhä jalkapalloa harrastaa.

Miten joukkueella menee?

Chapecoense varmisti tällä viikolla säilyvänsä Brasilian pääsarjassa. Se on 20 joukkueen sarjassa tällä hetkellä 10. sijalla ja matkaa Copa Libertadoresiin oikeuttaviin sijoituksiin on vain neljä pistettä. Jäljellä on vielä kolme ottelukierrosta.