Brasilialaisvalmentaja Luiz Felipe Scolari vahvisti lähtönsä Kiinan Superliigan Guangzhou Evergrandesta, jonka hän luotsasi tällä kaudella jo kolmanteen peräkkäiseen sarjamestaruuteen.

Scolari siirtyi Evergranden peräsimeen kesäkuussa 2015. Hän on voittanut jokaisella kaudellaan seurassa Kiinan pääsarjan mestaruuden, minkä lisäksi hän johdatti joukkueensa Aasian Mestarien liigan sekä Kiinan FA Cupin voittajaksi. Evergrandelle tämän kauden Kiinan mestaruus oli jo seitsemäs putkeen.

Brassivalmentaja uusi sopimuksensa Evergranden kanssa jo kertaalleen, mutta nyt hän päättää urakkansa hallitsevassa mestarissa.

– Minun tarinani Evergrandessa on tullut päätökseen, mutta tarinani Kiinassa saattaa yhä jatkua. Tulen miettimään sitä tarkkaan. Kukaan ei tiedä, mihin olemme menossa, mutta toivon, että Evergrandella on edessään kirkas tulevaisuus, sanoi Scolari Reutersin mukaan.

– En tiedä vielä, tulenko takaisin Kiinaan. Teen päätökseni harkiten. Jalkapalloelämäni on vienyt minua ympäri maailmaa, mutta Kiina on yksi kolmesta parhaasta paikasta, joissa olen ikinä työskennellyt.

Brasilialaisluotsin seuraajaksi on povattu muun muassa Carlo Ancelottia, joka sai potkut Bayern Münchenistä, sekä Scolarin edeltäjää Fabio Cannavaroa, joka lähti kauden jälkeen Tianjin Quanjianista.

Scolari on valmentanut 35-vuotisen uransa aikana lukuisia huippujoukkueita seura- ja maajoukkuetasolla. Hänet muistetaan parhaiten vuoden 2002 maailmanmestaruusturnauksesta, jossa hän johdatti kotimaansa Brasilian kisojen voittoon.

Brasilia voitti loppuottelussa Saksan 2-0 Ronaldon maaleilla.