Pertti Alajalle Captain’s Ball ja nimitys suomalaisen jalkapallon Hall of Fameen

© Kuva: Juha Tamminen

Vuoden 2017 Captain’s Ball on annettu Palloliiton edesmenneelle puheenjohtajalle Pertti Alajalle, joka nimettiin myös suomalaisen jalkapallon Hall of Fameen.

Captain’s Ball on Palloliiton ja Liigan erikoispalkinto erityisen positiivisesta ja merkittävästä suomalaisen jalkapalloilun hyväksi tehdystä työstä. Jari Litmanen luovutti kultaseppämestari Jyrki Laisalmen tekemän ja Posti Oy:n lahjoittaman palkinnon edelleen ikuisesti kiertäväksi. Palkinto jaetaan nyt kuudennentoista kerran.

Suomalaisen jalkapallon kunniagalleria, Hall of Fame perustettiin vuonna 1993. Toimikunnassa, joka valitsee jäsenet, on Suomen Palloliitto, Suomen Urheilumuseo, Suomen Jalkapallomuseo ja Jalkapallotoimittajien Pallo-Kopla ry edustettuina.

Kunniagalleriaan voidaan valita suomalaisen jalkapallon hyväksi tehdystä työstä ansioituneita pelaajia, valmentajia, erotuomareita, järjestö- ja seurajohtajia tai muita jalkapallon parissa toimineita henkilöitä. Henkilö voi päästä kunniatauluun lopetettuaan aktiiviuran vähintään kolme vuotta sitten. Jalkapallomuseo ylläpitää ja kehittää Hall of Famen aineistoa omissa museotiloissaan.

Captain’s Ball-palkitut 2002-

2002
Jari Litmanen, AFC Ajax

2003
Janne Lindberg, MyPa

2004
Timo Kautonen ja FC Haka

2005
Anne Mäkinen, Umeå IK

2006
Gunnar Yliharju

2007
Aulis Rytkönen

2008
Simo Syrjävaara

2009
Jyrki Heliskoski

2010
Jari Karppinen, Lahti ja FC Reipas

2011
Pekka Hämäläinen

2012
Richard Møller Nielsen

2013
Göran Enckelman

2014
Markku Peltoniemi

2015
Jukka Virtanen

2016
Stefan Håkans

2017
Pertti Alaja