Ruotsin kapteeni purskahti kyyneliin, lupasi kaaosmaiset juhlat hotellissa – ”Mikä sankari, jopa koko maan isäntä”

© Kuva: Getty Images
Perjantaina La Ligassa Alaves - Leganes! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Ruotsin kapteeni Andreas Granqvist, 32, johti joukkueen puolustuslinjaa isännän elkein Italiaa vastaan. Ruotsi teki sensaation ja eteni MM-kisoihin yhteismaalein 1-0, pudottaen Italian ulos MM-kisoista ensimmäisen kerran sitten vuoden 1958, lue pelistä lisää täältä.

Granqvist sai ylistystä ruotsalaisissa medioissa, eikä syyttä. Venäläisen FK Krasnodarin toppari pelasi loistavasti Italiaa vastaan.

– Mikä sankari, jopa koko maan isäntä, Ruotsin entinen maajoukkuetähti Kim Källström hehkutti Aftonbladetin mukaan.

Granqvist oli itse ottelun jälkeen todella tunteikkaana ja purskahti kyyneliin päätösvihellyksen jälkeen.

– Se oli sotaa. Kaikki juoksivat henkensä edestä. Olen niin ylpeä. Tämä on ollut pitkä taival ja sitten tuli vielä Italia vastaan pudotuspeleissä, kovin mahdollinen vastustaja. Se oli suurin ottelu, jossa olen ollut mukana ja on uskomatonta, että saan lopettaa maajoukkuepelit Venäjän MM-kisoissa, Granqvist kertoi Aftonbladetille.

– En ole koskaan jännittänyt niin paljon ennen ottelua. Tämä oli ehdottomasti minun viimeinen mahdollisuus päästä MM-lopputurnaukseen, toppari jatkoi.

Ruotsin päävalmentaja Jan Andersson kehui Granqvistia ja muita Ruotsin kokeneita pelimiehiä. Kehut sai myös Ruotsin toinen toppari Victor Lindelöf.

– Epätodellista, myös Lindelöfiltä. Hetken vaikutti toisella puoliskolla siltä, että vaikka kuinka monta tilannetta Italia olisi saanut, he olisivat silti hoitaneet ne, kiitos ”Viggen” ja ”Granen”. Fantastinen peli heiltä. ”Granen” on kaikella tapaa johtaja. Hän on mielestäni tämän joukkueen ruumiillistuma.

Granqvistin tunteenpurkaus välittyi myös päävalmentaja Anderssoniin.

– Siinä meinasi käydä niin, että olisin itsekin alkanut itkeä. ”Granen”, Marcus Berg, Ola, Lustig, Sebastian, kaikki… mahtavaa! Andersson hehkutti.

Ruotsin pelaajilla on luultavasti ollut yön aikana melkoiset pirskeet Milanossa, jos kapteeni Granqvistin ottelun jälkeisiin sanoihin on uskominen.

– Luvassa on monta olutta, paljon samppanjaa ja useita tunteja valveilla. Hotellissa tulee olemaan kaaos.

Ruotsi on juhlansa ansainnut.

Perjantaina La Ligassa Alaves - Leganes! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!