Tässä on SJK:n valmennusryhmä – päävalmentaja kertoi muutoksista: ”Erimielisyyttä pitää olla”

SJK julkisti torstaina koko valmennusryhmänsä. Päävalmentaja Tommi Kautosen lisäksi apuvalmentajina työskentelevät Brian Page, Toni Lehtinen sekä uutena kasvona Stefan Strömborg. Maalivahtivalmentaja on Luis Fernando da Silva.

Kautonen seurasi tarkasti loppukaudella SJK:n otteita ja tuli siihen päätökseen, että haluaa tehdä yhteistyötä Pagen ja Lehtisen kanssa jatkossakin.

– Tykkäsin kovasti pelillisestä ilmeestä, varsinkin rakentelu- ja murtautumisvaiheessa, mitä Brian ja Toni saivat loppukauden aikana aikaiseksi. Keskustelut heidän kanssaan vahvistivat entisestään sitä, että olemme aika pitkälti samoilla linjoilla asioista, Kautonen kertoi SJK TV:lle.

Kautonen haluaa kuitenkin kuulla myös vastakkaisia mielipiteitä.

– Totta kai erimielisyyttä pitää olla, koska se on pelkästään kehittävää. Tarvitsemme erilaisia näkemyksiä, mutta sitä pyritään jatkamaan ja jalostamaan, mitä Brian ja Toni saivat joukkueessa loppukauden aikana aikaiseksi, Kautonen jatkoi.

Kautonen haluaa muuttaa SJK:n puolustamista aktiivisemmaksi.

– Puolustuspeliin vähän aktiivisuutta ja aggressiivisuutta lisää. Haluamme prässätä ajoittain vähän korkeammalta. Ennen kaikkea kaikessa tekemisessä meidän pitää olla joukkue. On se sitten hyökkäys- tai puolustuspelaamista, niin meidän pitää toimia tiiviinä ja yhtenäisenä, Kautonen puhui.

Kautosen mukaan SJK:n keskikentän keskusta alkaa olla jo valmis ensi kaudeksi, mutta tilauksessa on vielä muutamia hankintoja.

– Muille pelipaikoille, ihan maalivahdista lähtien, me vielä etsimme pelaajia. Käymme joitain keskusteluja jo joidenkin pelaajien kanssa. Joka tapauksessa nuoremmat lahjakkuudet ovat perusteltuja, mutta kokeneempien pelaajien täytyy olla selkeitä vahvistuksia nykyiseen ryhmään, Kautonen avasi pelaajapolitiikkaansa.