Englannissa on noussut pienimuotoinen kohu ympäri maata sijaitsevista kyltistä, jotka ohjaavat ihmisiä jalkapallostadioneille.

Kylteissä on joukkueen nimi, jalkapallon kuva ja nuoli, joka osoittaa, missä suunnassa stadion on. Englantilainen matemaatikko Matt Parker on kuitenkin tuohtunut kylteissä esiintyvistä pallon kuvista, jotka ovat hänen mukaansa ”kansallinen häpeä”.

Kylteissä näkyvä kaksiulotteinen kuva jalkapallosta on matemaattinen mahdottomuus, mikä ärsyttää Parkerin lisäksi myös monia muita. Kylteissä näkyvä jalkapallo koostuu heksagoneista eli kuusikulmioista. Jalkapalloa ei ole kuitenkaan mahdollista muodostaa pelkistä kuusikolmioista. Katso kuva kyltistä artikkelikuvan kohdalta.

– Kylteissä näkyvä jalkapallo koostuu pelkästään heksagoneista, mutta se on matemaattisesti mahdotonta muodostaa pallo käyttäen pelkkiä heksagoneja. Jos kuvio muodostuisi oikeaoppisesti kuusi- ja viisikulmioista, se nostaisi geometrian arvostusta, kertoi Parker Metro-lehdelle.

– Myönnän, että tämä on vähäpätöinen ongelma. Suurempi huoleni on se, että ajatellaan, että matematiikka ja tieteet eivät ole tärkeitä ja että sillä ei ole väliä, jos ihmiset eivät ole hyviä niissä.

Parker käynnisti jo vuonna 2015 adressin, jossa hän jalkapallokylttien muuttamista. Lokakuussa hän käynnisti kampanjansa uudelleen, ja nyt allekirjoituksia on kasassa jo yli 20 000.