Lillestrøm kukisti sunnuntaina Norjan cupin loppuottelussa Sarpsborgin 3-2 ja juhli luonnollisesti cup-mestaruutta ja sitä seurannutta europelipaikkaa railakkaasti. Monien mielestä vähän turhankin railakkaasti.

Kun joukkue juhli cup-voittoa kannattajiensa edessä, sai 28-vuotias Aleksander Melgalvis Andreassen mielestään loistoidean. 83 minuuttia cup-finaalissa pelannut keskikenttäpelaaja riisuutui lavalla ilkosilleen ja patsasteli ihmisten edessä vain cup-pokaali sukukalleuksiensa suojana.

SPORT1

@SPORT1
König beleidigt. Ärger nach Nackt-Auftritt. on.sport1.de/2jgec8t

Norjan jalkapalloliiton mieleen juhlimistapa ei ollut.

– Cup-mestaruus on iso juttu, ja sitä pitää tietysti juhlia. On kuitenkin hyvin mahdollista tehdä se myös tavalla, joka osoittaa pokaalille vähän enemmän kunnioitusta. Olen varma siitä, että Melgalvis ja Lillestrøm ovat kanssani samaa mieltä, jalkapalloliiton viestintäjohtaja Yngve Haavik kommentoi Norjan televisiolle Guardianin mukaan.

Melgalvis itse ei temppuaan kadu.

– Cup-voitto on jotain, jota en uskonut koskaan kokevani. Olen tehnyt pitkän matkan päästäkseni pelaamaan cup-finaaliin. Tietysti ymmärrän, että menin joidenkin mielestä liian pitkälle. Myönnän sen, ja pyydän sitä anteeksi, mutta en silti kadu sitä, Melgalvis vastasi Dagbladetille.

Verdens Gang kysyi Melgalvisilta, olisiko hänen isoäitinsä ylpeä hänestä.

– En usko, että hän on nähnyt sitä. Onneksi hänellä ei ole internetiä tai sosiaalista mediaa.