Veikkausliigasta pudonnut Helsingin IFK ja laitapuolustaja Matias Hänninen ovat allekirjoittaneet kaksivuotisen sopimuksen.

Viime kaudella Hänninen, 26, pelasi 28 ottelua, joista 22 kertaa esiintyi avauskokoonpanossa. Tilille jäi myös yksi maali sekä kaksi maalisyöttöä.

Seuraava kausi on Hännisen yhdeksäs IFK:ssa.

– Kun mietitään tämän vuosikymmenen IFK-pelaajaa, on Hänninen yksi ehdokkaista. Masa tuli meille nuorena poikana kaudelle 2010, kun pelasimme Kakkosta ja hän on siitä lähtien ollut tärkeä osa joukkuetta, sarjatasosta riippumatta. Kannattajienkin suosikki on puolustajana erittäin vaikea ohitettava. Yhtenä joukkueen kovakuntoisimmista hän jaksaa myös osallistua aktiivisesti hyökkäyksiin ja kykenee lisäksi maalintekoon, kommentoi päävalmentaja Teemu Kankkunen seuran tiedotteessa.

– Tosiaan, yhdeksäs kausi starttaa HIFK:ssa, enkä voisi juuri olla onnellisempi. En tietenkään pysty lupaamaan pelaavani koko loppu-uraa Tähtirinnoissa. Viihdyn kuitenkin hyvin mahtavassa, upeassa ja ainutlaatuisessa seurassa, joten en näe syytä lähteä pelaamaan muualle. Viime kaudella taisin puolitosissani huudella siirrosta Sunderlandiin, mutta tuskin kukaan otti vakavasti puheitani. Nyt on muutenkin tarkoitus keskittyä puhumisen sijasta tekoihin. Asiat on tehtävä niin hyvin kuin mahdollista – ei enää tekosyitä, kommentoi Hänninen.

HIFK:lla on nyt kymmenen pelaajasopimusta kasassa tulevalle kaudelle.