FC Hongan ratkaisevan maalin Veikkausliigan nousukarsinnassa tehnyt Ilari Äijälä kertoi marraskuussa lopettavansa peliuransa. Päätös tuli usealle suomalaisen jalkapallon seuraajalle yllätyksenä, sillä Äijälällä on ikää mittarissa vasta 31 vuotta.

Annettavaa olisi varmasti ollut myös liigassa. Äijälä on pelannut urallaan Veikkausliigaa muun muassa HJK:ssa, MyPassa, Hongassa sekä PK-35 Vantaassa. Honkaan Äijälä palasi vuonna 2016, kun seura pelasi vielä Kakkosessa. Lopettamispäätös syntyi, kun kokopäivätyön ja jalkapallon yhdistäminen kävi mahdottomaksi.

– Se oli monen tekijän summa. Jo Ykkösessä oli hankalaa yhdistää kokopäivätyöt ja pelaaminen. Sen lisäksi haluan viettää aikaani myös perheen kanssa ja pitäisi myös yksi gradu kirjoittaa valmiiksi. Puolivaloilla en halunnut lähteä Veikkausliigaan, Äijälä kertoi JPY:n (Jalkapallon pelaajayhdistys) nettisivuilla.

Lopullinen päätös syntyi hiljalleen jo viime kauden aikana. Tällä hetkellä Äijälä ei ainakaan vielä koe kovaa hinkua kentille.

– Olin pyöritellyt lopettamisajatusta jo aikaisemmin kauden aikana. Lopulta oli sitten helppo tehdä päätös. Nyt eletään sitä futaajan synkintä aikaa, joten ainakaan vielä ei ole päätös kaduttanut. Ehkä keväällä voi olla enemmän sellaista haikeutta ilmassa, Äijälä ennusti.

Äijälä voitti urallaan Suomen Cupin ja pääsi useampaan otteeseen juhlimaan nousua Veikkausliigaan. Lisäksi Äijälä on kerran päässyt edustamaan A-maajoukkuetta. Silti tärkein anti jalkapallosta ovat olleet ystävät sekä opit uran varrelta.

– Ehkä kuitenkin se ykkösjuttu on ollut ne hienot ystävyyssuhteet, jotka olen tässä vuosien aikana saanut. Niitä on syntynyt ympäri Suomen ja ympäri maailman. Futiksen kautta olen oppinut myös paljon eri kulttuureista, elämästä ja itsestäni, Äijälä sanoi.

Äijälä työskentelee yhä Jalkapallon pelaajayhdistyksen hallituksessa.