Venäjän MM-kisoihin on aikaa reilu puoli vuotta. Brittilehti Telegraph tietää kertoa, että MM-kisojen odotusta varjostaa synkät talousuutiset venäläisestä suurseura Rubin Kazanista.

Lehden mukaan Rubin Kazan on taloudellisessa kriisissä. Seura ei ole pystynyt maksamaan pelaajien palkkoja neljään kuukauteen.

Ensi viikonloppuna Venäjällä pelataan viimeiset ottelut ennen talvitaukoa. Kazanin pelaajat ovat lehden mukaan uhanneet repiä sopimuksensa ja häipyä joukkueesta tammikuussa.

Kazanissa pelaa muun muassa Arsenalin entinen keskikenttäpelaaja Alex Song. Seuran taloudellinen ahdinko ja Songin mahdollisesti ilmainen siirto ovat herättäneet kiinnostusta useassa Valioliigan seurassa. Myös Sunderlandissa lainalla kaudella 2015-16 pelannut ranskalainen Yann M’Vila saattaa olla pian vapaa siirtymään toiseen seuraan. Lisäksi Kazania edustaa tällä hetkellä myös islantilainen Ragnar Sigurðsson, joka pelaa lainalla Fulhamista.

Rubin Kazanin omistaa Tatar-American Investments and Finance -yritys ja seuran presidentti Radik Shaimiev on listattu Venäjän 88. rikkaimmaksi. Seuran puheenjohtaja Rustam Minnihanov on Tatarstanin (Venäjän liittovaltioon kuuluvan tasavallan) presidentti ja maan presidentti Vladimir Putinin liittolainen. Seuran urheilutoimenjohtaja Rustem Saymanov pidätettiin ja hän istui vankilassa liittyen murhaan.

Kazan ei suostunut kommentoimaan seuran taloudellista tilannetta mitenkään Telegraphille.

Kazan on tällä hetkellä Venäjän liigassa sijalla 12, eli viimeisellä sarjassa säilyjän paikalla. Sarja jatkuu talvitauon jälkeen maaliskuussa.

Kazan on yksi ensi kesän MM-kisojen pelikaupungeista. Rubin Kazanin vuonna 2013 valmistuneella stadionilla pelataan muun muassa puolivälieräottelu.