Jesse Joronen odottaa suurta siirtoaan: ”Loistava mahdollisuus todistaa itselleni”

© Kuva: Juha Tamminen
Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!

Huuhkajien maalivahti Jesse Joronen pelaa loppukauden AC Horsensissa ja siirtyy sen jälkeen samaa sarjaa, Tanskan liigaa, pelaavan FC Kööpenhaminan riveihin.

Joronen, 24, siirtyi Horsensiin englantilaisesta Fulhamista kesällä. Tanskalaisseura hankki hänet ykkösvahdikseen, eikä Joronen pettänyt luottamusta.

Suomalaistorjuja onnistui uudessa joukkueessaan sen verran hyvin, että maan suurseura FC Kööpenhamina päätti ostaa Jorosen omakseen ja tarjota suomalaiselle peräti viiden vuoden sopimusta. Joronen vaihtaa seuraa, kun Tanskan sarjakausi päättyy keväällä.

Jorosesta suunnitellaan kesällä maisemaa vaihtavan Robin Olsenin korvaajaa FCK:n ykkösmaalivahtina.

– Tämä on taas ihan loistava mahdollisuus todistaa itselleni asioita ihan uudella tasolla ja jatkaa sen selvittämistä, kuinka hyvä minusta voi tulla. Tavoitteeni jalkapalloilijana ovat urheilullisia ja tuo on erinomainen paikka kehittää itseni sen suhteen nimenomaan urheilijana, Joronen kommentoi Palloliiton sivuilla.

– Tietenkin haluan myös menestyä, pelata europelejä ja näin edespäin. Ihan mahtava juttu, mutta se tarkoittaa myös sitä, että työnteko jatkuu samalla tavalla kuin aina ennenkin. Se ei muutu mihinkään.

Joronen on pelannut tähän saakka Tanskan liigassa 18 peliä. Vastuu ja onnistumiset ovat ruokkineet itseluottamusta, ja se on näkynyt kopparin otteissa.

– Olen saanut vihdoin vastuuta, päässyt pelaamaan ja kokenut sen koko ajan kehittäneen ja vieneen minua eteenpäin. Saan pelata tasokkaita pelejä jatkuvasti. Mikään ei muutu nyt, vaan enemmänkin kiristetään tahtia. Onnistumiset ruokkivat itseään ja mitä paremmin menee, sitä enemmän haluaa tehdä. Olen tehnyt tätä samalla tavalla silloinkin, kun olen ollut loukkaantuneena ja samalla intohimolla on nyt tosi nastaa tehdä tätä, kun on mennyt kelvollisesti ja pysynyt kunnossa. Mutta kaikki edellyttää edelleen sitä työntekoa, se on minulla pääasiassa mielessä.

Loppukauden Joronen vartioi yhä Horsensin maalia, vaikka sopimus onkin jo tehty Kööpenhaminaan. Ratkaisu on hänestä mainio.

– Saimme diilin hoitumaan kaikkien kannalta hyvin. Pelaan kevään Horsensissa, ja se antaa seuralle aikaa etsiä ja sopeuttaa heidän tuleva maalivahtinsa sinne. Se on myös hyvä siirtymä minulle eteenpäin ja hyvä asia Kööpenhaminallekin, koska he saivat kenet halusivat.

Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliHarry Kanelle satelee kehuja: ”Voisi pelata Real Madridissa tai Barcelonassa”
Seuraava artikkeliFabio Capello lyttää Italian maajoukkuetopparin: ”Hän ei osaa puolustaa”