Divaristakin voi päästä ulkomaille. Oululainen Roope Keskitalo pelasi Suomessa alasarjoja Kakkosessa ja Ykkösessä.

Nyt 24-vuotias suomalainen pelaa Ranskassa viidennellä sarjatasolla National 3-liigaa Poitiers FC:n riveissä ja mies ansaitsee vielä siitä palkkaa.

Testijaksolle päästin alkuun suhteilla.

– Isälläni on tuttu työkaveri kaupungissa. Pääsin hänen kauttaan kymmenen päivän testijaksolle seuraan. Testi meni hyvin ja Poitiers halusi tehdä kanssani loppukauden kestävän sopimuksen, Keskitalo avaa Kalevan haastattelussa.

Ranskan viides sarjataso on jaettu 12 lohkoon. Niistä jokaisessa on 14 joukkuetta.

Kaikkein yllättävimpänä jopa divaritasolla pystyy Ranskan kokoisessa jalkapallomaassa elättämään itsensä.

– Ei minun tarvitse täällä muuta tehdä. Osa pelaajista käy töissä tai opiskelee. Harjoituksia on vähintään kerran päivässä, lauantaina yleensä ottelu ja sunnuntaina vapaapäivä. Pikkupoikana haaveilin muiden tavoin Mestarien liigasta, mutta 24-vuotiaana realiteetit ymmärtää paremmin, Keskitalo kertoo,

Keskitalo pelasi Suomessa pääosin laitapuolustajana HauPa:n, PS Kemin, JIPPO:n, JS Herculesin ja OTP:n riveissä. Mies rohkaisee muitakin lähtemään rohkeasti koittamaan onneaan.

– Jos mahdollisuus on, eikä perhevelvollisuuksia, kakkosdivaristakin voi lähteä ulkomaille alemmalle sarjatasolle. Uskon, että pelaaja myös kehittyy ihan varmasti, Keskitalo suosittelee.

Lähde: Kaleva