Veikkausliigan entinen puheenjohtaja Lasse Lehtinen uskoo, että Ari Lahti olisi loistava valinta Palloliiton seuraavaksi puheenjohtajaksi. Lehtinen perusteli valintaansa Ilta-Sanomien kolumnissaan.

Kuopion Palloseuran pääomistaja Lahti on yksi kolmesta ehdokkaasta tulevaksi puheenjohtajaksi. Muut ehdokkaat ovat kansanedustaja Ville Niinistö sekä Mika Aaltonen. Lehtisen mukaan Lahden valinta olisi luontevin.

– Suomalainen jalkapallo ei ole ollut houkutteleva yhteistyökumppani elinkeinoelämälle. Ari Lahdella on eväät muutokseen, hänellä on erinomaiset henkilösuhteet niin politiikkaan kuin liike-elämään, Lehtinen kirjoittaa.

Lehtisen mukaan Lahdella on vankka tunetmus suomalaisesta jalkapallosta aina ruohonjuuritasolta liigaympyröihin. Lehtinen ei myöskään pidä Vuoren vaurautta minkäänlaisena ongelmana, päinvastoin.

– Taloudellinen riippumattomuus nähdään usein kielteisessä valossa, varakas ihminen on jollain tavalla epäilyttävä. Riippumattomuus antaa kuitenkin myös suojan niitä houkutuksia vastaan, joita urheilun liepeillä liikkuu jo Suomessakin.

Lue Lehtisen kolumni kokonaisuudessaan tästä.