Maajoukkuefutaajasta pidätysmääräys lapsen seksuaalisen hyväksikäytön takia – MM-kisoista tuttu naisystävä puolustaa

© Kuva: Getty Images

35-vuotiaasta Jonathan Fabbrosta on annettu Interpolin kansainvälinen pidätysmääräys. Argentiinalaissyntyistä Paraguayn maajoukkuepelaajaa epäillään äärimmäisen vastenmielisestä ja vakavasta rikoksesta, alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Argentiinalainen tuomioistuin määräsi Fabbron vangittavaksi epäiltynä pienen tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuonna 2015. Tyttö oli tuolloin yhdeksänvuotias.

Muun muassa River Platessa ja Boca Juniorsissa aiemmin pelannut Fabbro siirtyi kesällä meksikolaiseen Lobos Pueblaan toisesta meksikolaisseurasta Chiapasista. Siksi hänet määrättiin vangittavaksi poissaolevana. Synnyinmaassaan Argentiinassa Fabbro kävi viimeksi heinäkuussa, ja vaikka pidätysmääräys on siellä ollutkin voimassa, hän onnistui tuomioistuimen edustajan mukaan ”jotenkin välttämään rajakontrollin”.

Asiasta kertoneen Sportin mukaan nyt Argentiinassa odotetaan Meksikon poliisiviranomaisten pidättävän Fabbron. Jos Fabbro onnistuu poistumaan maasta, siirtyy asia Interpolille.

Fabbron hyväksikäyttämän lapsen kerrotaan olevan tämän kummityttö. Etsintäkuulutuksen mukaan ”pelaajaa kohtaan oli harjoitettu suuseksiä, johon liittyi kosketusta sukuelimiin.”

Infobae kertoo hyväksikäytöstä vielä tarkemmin. Tapauksen tutkinta alkoi viime huhtikuussa, kun uhrin äiti teki asiasta rikosilmoituksen. Oraaliseksin lisäksi Fabbro oli kosketellut tytön rintoja ja sukupuolielimiä. Rikokset tapahtuivat pelaajan autossa tai tytön isoäidin kotona. Hyväksikäytön kerrotaan alkaneen tytön ollessa kuusivuotias ja jatkuneen viime vuoteen saakka. Nyt tyttö on 11-vuotias.

Todistusaineistona ei ole käytetty vain äidin viestittämää tytön kertomusta, vaan myös pelaajan ja uhrin välisiä WhatsApp-keskusteluja. Niissä Fabbro on vaatinut käskevään sävyyn ja useaan kertaan tyttöä lähettämään hänelle valokuvia. Myös psykologin analyysi tytön mielentilasta tukee kertomuksen todenpitävyyttä. Lisäksi uhrin isosisko on vahvistanut lausunnossaan uhrin kertomuksen.

Fabbron naisystävä on vuoden 2010 MM-kisojen katsomoista tuttu paraguaylaismalli Larissa Riquelme, jonka kansainvälinen lehdistö risti kisojen aikana ”MM-kisojen tyttöystäväksi”. Riquelme vannoi ainakin vielä heinäkuussa, kun epäilyt Fabbron rikoksista tulivat julkisuuteen, uskovansa vankasti kumppaninsa syyttömyyteen.

– Hän voi olla maailman valheellisin mies, jolla on ollut tuhansia naisia, mutta se, että hän olisi tehnyt jotain pahaa viattomalle, ei ole mahdollista. Hän ei tekisi sellaista, Riquelme kirjoitti heinäkuussa Infobae-lehden mukaan.

Järkyttävää kyllä, Fabbro sai toisessa kotimaassaan Paraguayssa marraskuussa niskoilleen toisenkin hyväksikäyttösyytteen. Tässä tapauksessa uhri on Larissa Riquelmelle sukua oleva tyttö. Rikoksen kerrotaan tapahtuneen kaksi vuotta sitten.

Jos Fabbro saadaan kiinni ja hänet todetaan oikeuden edessä syylliseksi tekemiinsä rikoksiin, häntä voi odottaa Argentiinassa 20 vuoden vankilatuomio.

Fabbro on pelannut Paraguayn maajoukkueessa kaikkiaan 13 ottelua ja tehnyt otteluissa neljä maalia. Edelliset maaottelunsa hän pelasi lokakuussa 2015.

Lähteet: Sport, Infobae, Marca ja Ciudad