Basel on Sveitsissä ehta suurseura, mutta koko Euroopan mittakaavassa hyvällä tahdollakin korkeintaan keskisuuri. Silti Basel raivasi jälleen kerran tiensä Mestarien liigan pudotuspeleihin sijoituttuaan kakkoseksi Manchester Unitedin voittamassa lohkossa.

Joukkueen hyvät otteet poikivat luonnollisesti kiinnostusta myös sen pelaajia kohtaan, ja Kickerin mukaan onkin mahdollista, että Basel menettää jo tammikuussa yhden luottopelaajistaan.

Europelejään Eurooppa-liigan puolella jatkava Borussia Dortmund etsii vahvistusta pahasti rakoilleeseen puolustukseensa. Bundesliigan 14 ottelussa Dortmundin verkko on heilunut jo 21 kertaa, ja Mestarien liigassa takaiskuja syntyi 13.

Dortmundin toivomuslistan kärkipäässä on Baselin 22-vuotias keskuspuolustaja Manuel Akanji. Keltapaitojen urheilutoimenjohtaja Michael Zorc oli jo tarkkailemassa Akanjia Baselin ottelussa Manchester Unitedia vastaan. Vaikka Akanjilla on sopimusta vuoteen 2021 saakka, ei Baselin urheilujohtaja Marco Streller tyrmää siirron mahdollisuutta.

– Näen, keitä scoutteja Mestarien liigan otteluissamme katsomossa istuu. Jos saamme konkreettisen tarjouksen, silloin meidän pitää istua alas Akanjin ja hänen neuvonantajansa kanssa ja katsoa, mikä olisi Manun kannalta paras ratkaisu, Streller sanoi Blickille.

Sveitsin A-maajoukkueeseen kesällä noussut Akanji on pelannut täydet minuutit Baselin Mestarien liiga -otteluissa ja likimain kaikki peliminuutit myös kaikissa Baselin kansallisissa peleissä.

Dortmundin lisäksi myös RB Leipzigin kerrotaan olevan Akanjista kiinnostunut.