Tanskan suurseura virallisti siirron – Huuhkaja-vahti Jesse Joronen siirtyy Kööpenhaminaan

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien maalivahti Jesse Joronen siirtyy kesällä 2018 Tanskan suurseuraan FC Kööpenhaminaan. FC Kööpenhamina vahvisti viiden vuoden sopimuksen kotisivuillaan.

24-vuotias Joronen pelaa vielä kuluvan kauden loppuun saman liigan AC Horsensissa. Horsens hankki suomalaisen viime kesänä ilmaisella siirrolla Fulhamista. Fulhamin organisaatioon Joronen siirtyi jo vuonna 2009.

– Ei ole mikään salaisuus, että (Ruotsin maajoukkueen ykkösvahti) Robin Olsen vaihtanee maisemaa kesällä. Siksi olemme etsineet vahvistusta maalivahtiosastollemme. Jesse on tehnyt tällä kaudella vahvoilla otteillaan vaikutuksen kaikkiin, FCK:n päävalmentaja Ståle Solbakken kertoo.

– Häne on fyysisesti ja teknisesti todella hyvä, ja nuoresta iästään huolimatta hänellä on paljon kokemusta englantilaisesta jalkapallosta. Hän on jo debytoinut Suomen maajoukkueessa ja näemme hänessä paljon potentiaalia.

FC Kööpenhamina on voittanut kaikkiaan 12 Tanskan-mestaruutta, joista viimeiset kaksi kahdella edellisellä kaudella. Tämä kausi on mennyt vaisummin, sillä se on Tanskan Superliigassa vasta sijalla kuusi. UEFA:n seurarankingin tämän hetken paras pohjoismaalaisseura Kööpenhamina selviytyi myös Eurooppa-liigan pudotuspeleihin, joissa se kohtaa Atlético Madridin.

Simpeleellä peliuransa aloittanut Joronen ei ole ensimmäinen suomalaismaalivahti Kööpenhaminassa, sillä samassa seurasi pelasi vuosina 1995-1997 myös Suomen pitkäaikainen ykkösvahti Antti Niemi ennen Brittein saarelle muuttoaan. 195-senttinen Joronen on pelannut kaksi A-maaottelua.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!