Tutkimus selvitti: Qatarin MM-kisojen alipalkkaiset rakennustyöntekijät jättiveloissa

© Kuva: Getty Images
Championshipissä Fulhamilla on nousu mielessä! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn tutkimus paljastaa, että Qatarin MM-kisojen stadioneilla työskentelevät nepalilaiset rakennustyöntekijät ovat jatkuvassa ”velan ja hyväksikäytön kierteessä”.

Tutkimuksessa oli soitettu 414 nepalilaiselle työntekijälle, joista 88 prosenttia kertoi, että he ovat maksaneet ylenmääräisiä, laittomia summia edustajille, jotka rekrytoivat heidät ulkomaille.

Suuri osa työntekijöistä oli joutunut lainaamaan yli puolet rahoistaan kyliensä rahanlainaajilta, mikä pakotti heidät velkakierteeseen, jota vaikeuttaa se, että työntekijöille ei makseta heille luvattua palkkaa.

Amnestyn mukaan 53 prosenttia työntekijöistä kertoi, että heidän kuukausipalkkansa on pienempi kuin rekrytöintiagentit lupasivat.

– Nepalilaisia työntekijöitä huijataan systemaattisesti ja armottomasti. Heidät on pakotettu ottamaan lainaa, jotta he voisivat maksaa rekrytointifirmoille ulkomailla työskentelystä. Heille jää tämän jälkeen niin paljon velkaa, että heillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin pysytellä töissä, jotka usein osoittautuvat matalapalkkaiseksi tai vaaralliseksi, sanoi Amnestyn maailmanlaajuiset ongelmat -ohjelman varajohtaja James Lynch Sky Sportsin mukaan.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Championshipissä Fulhamilla on nousu mielessä! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!