Benevento hankki seurahistorian ensimmäisen pisteen Serie A:ssa kotikentällään, kun se nousi huikean lopun myötä 2-2-tasapeliin AC Milania vastaan. Sarjanousijan sankariksi nousi maalivahti Alberto Brignoli.

Benevento sai lisäajan viimeisellä minuutilla vapaapotkun vasemmalta laidalta. Brignoli nousi tilanteeseen mukaan ja puski upealla syöksypuskulla tasoitusmaalin. Viimeksi maalivahti on tehnyt maalin Serie A:ssa vuonna 2001.

Katso video tästä linkistä (Viasat).

– Tätä on vaikea kuvailla. Menin vain sinne mukaan ja toivoin parasta viimeisillä sekunneilla. Olen iloinen kannattajien, pelaajien ja seurapresidentin puolesta, jotka eivät ole missään vaiheessa kääntäneet selkäänsä. Olisi egoistista puhua liikaa minusta, koska tämä on kaikkien juhla, Brignoli sanoi Sky Italialle.

Samalla 26-vuotias maalivahti pilasi myös Milanin uuden päävalmentaja Gennaro Gattuson debyytin. Beneventon kausi Serie A:ssa on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Sarjanousija on saanut todeta karulla tavalla Serie A:n ja B:n suuren tasoeron. Sunnuntaina Beneventossa kuitenkin juhlitaan.

– Serie A:ssa pelaaminen on unelmien täyttymys, vaikka toivoimme, että olisimme menestyneet paremmin.

– Ajattelin, että peli on 2-1 ja 95. minuutti käynnissä, eikä meillä ollut hävittävää. Nousin ylös, suljin silmäni ja hyppäsin. Se oli enempi maalivahdin heittäytyminen kuin hyökkääjän syöksypusku, Brignoli kertoi innoissaan osumastaan.

Lähde: Football Italia