27-vuotias espanjalaispuolustaja Marc Bartra saapui maanantaina oikeuden eteen antamaan todistajanlausuntonsa Borussia Dortmundia viime keväänä sokeeranneesta bussipommista.

Dortmundin joukkuetta kuljettanutta bussia kohtasi voimakas räjähdys 11. huhtikuuta joukkueen ollessa matkalla Mestarien liigan kotiotteluunsa Monacoa vastaan. Ottelu siirrettiin lopulta seuraavalle päivälle, eikä kotijoukkue ollut varmasti silloinkaan täysin järkytyksestä toipunut.

Pahiten iskussa loukkaantui juuri Bartra, jonka istumapaikan kohdalla kolme pommia räjähtivät. Bartran ranteeseen syntyi räjähdyksen voimasta avomurtuma, ja pelaaja joutui viideksi päiväksi sairaalaan. Sairaalahoitoon joutui myös joukkueen bussia saattanut moottoripyöräpoliisi, joka sai vakavan kuulovaurion.

Bartra kertoi oikeudessa, kuinka räjähdys lennätti kännykän hänen kädestään ja miten hän tunsi välittömästi kuumuutta ja ankaraa kipua käsivarressaan. Bussissa levisi heti paniikki ja pelaajat heittäytyivät ajoneuvon lattialle.

– Kun muistelen tapahtunutta, alan voida pahoin. Pelkäsin kuolevani. Pelkäsin, etten näkisi perhettäni enää ikinä, Bartran asianajaja Alfons Becker luki oikeudessa pelaajan etukäteen laatimaa lausuntoa.

Bartra kertoo nähneensä, kuinka pelaajat huusivat, muttei kuullut mitään soivien korviensa takia. Hän pelkäsi hyökkäyksen jatkuvan. Tapaus on jättänyt mieheen yhä jälkensä, sillä hän näkee iskusta painajaisia edelleen.

Oikeusprosessi jatkuu mahdollisesti maaliskuun loppuun asti. Tien varrella olevaan aitaan kolme pommia kiinnittänyttä Sergei Wenergoldia syytetään 28 murhayrityksestä. 28-vuotias epäilty on myöntänyt kiinnittäneensä kolme räjähdettä aitaan, pyrkimyksenään voittaa suuren summan rahaa osakekaupoilla. Hän kiistää halunneensa vahingoittaa ketään.

– Haluan pyytää sinulta tekoani anteeksi, Wenergold sanoi Bartralle oikeudessa, mutta Bartra ei suostunut ottamaan pommimieheen katsekontaktia.

Myös kiihkeiden siirtohuhujen kohteena olevan Pierre-Emerick Aubameyangin piti todistaa oikeudenkäynnissä, mutta gabonilainen ei ilmestynyt paikalle korkeaan kuumeeseen vedoten. Aubameyangia uhkaa poissaolon takia 1 000 euron sakko.

 

 

 

Lähteet: BBC ja Bild