Eero Markkasta uhataan oikeustoimilla – agentti ihmettelee seuran käytöstä: ”Ei kovin ammattimaista”

© Kuva: Getty Images

Saksan 2. Bundesliigassa pelaava Dynamo Dresden kertoo verkkosivuillaan, että se harkitsee oikeustoimia joukkueen suomalaishyökkääjä Eero Markkasta vastaan.

Markkanen, 26, pelaa Dresdenissä lainalla ruotsalaisesta AIK:sta, mutta on saanut kuluvalla kaudella vastuuta Saksassa vasta 49 minuutin verran.

Dynamo Dresden suuntasi pari päivää sitten harjoitusleirille Espanjan Marbellaan, mutta Markkanen jäi seuran tiedotteen mukaan luvatta reissulta pois, mitä ei katsottu hyvällä Dynamon johtoportaassa.

– Tapasin Eeron viime torstaina ja lauantaina. Me halusimme keskustella mahdollisista ratkaisuista hänen tilanteeseensa. On helppo ymmärtää, että hän ei ole täysin tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen, mutta loppujen lopuksi me olemme suorituspainotteisella alalla emmekä hyväksy sitä, mitä hän on tehnyt. Me emme anna hänen ja hänen agenttinsa kohdella meitä näin, kommentoi Dynamon urheilutoimenjohtaja Ralf Minge seuran verkkosivuilla.

Dresdeniläiset uskovat, että Markkanen on rikkonut sopimustaan, ja seura pohtii lakitoimia häntä vastaan.

– Me olemme ehdottaneet erilaisia ratkaisuja Eerolle, mutta ne eivät ole kelvanneet hänelle tai hänen agentilleen. Meillä on ongelma, mutta ratkaisu valitettavasti uupuu vielä. Olemme tulleet pisteeseen, jossa meidän on harkittava oikeustoimia, jatkoi Minge tiedotteessa.

Saksalaislehti Bildin mukaan Dresden aikoo luultavasti viedä tapauksen kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan käsittelyyn. Bild kertoo myös, että Dynamo haluaa osat rahoistaan takaisin summasta, jonka he maksoivat AIK:lle Markkasen lainasopimuksesta. Saksalaisjulkaisun mukaan Dynamo Dresden haluaa myös purkaa suomalaishyökkääjän sopimuksen.

On mahdollista, että Markkanen ei enää pelaa Dresdenissä peliäkään.

– Niin me oletamme, sanoi Minge lehdelle.

Footbollskanalen kysyi tapauksesta Markkasen agentilta Jonne Lindblomilta, joka ei ollut vielä nähnyt Dresdenin sivuilla olevaa tiedotetta. Hän ihmetteli saksalaisseuran reaktiota.

– Se, mitä he sanovat, ei pidä täysin paikkaansa. Eero on nyt Dresdenissä ja me keskustelemme seuran kanssa siitä, miten toimimme jatkossa. Me etsimme vaihtoehtoja hänelle, koska hän ei pelaa tarpeeksi. Olemme sanoneet, että hän on valmis menemään Espanjaan harjoitusleirille, jos seura niin haluaa, mutta me olemme odottaneet ohjeita heiltä nyt kaksi päivää.

– Ei ole kyse siitä, että seura ei tietäisi, missä hän on tai mikä tilanne on. Jos he käskevät hänen lähteä Espanjaan, niin hän hyppää ensimmäiselle lennolle.

Miksi Markkanen ei lähtenyt Marbellaan alunperin?

– Meidän oli keskustelava seuran kanssa siitä, mitä me teemme. Purammeko lainasopimuksen vai emme. Hän on pelannut 49 minuuttia puolen kauden aikana, ja se ei ole riittävästi. Me haluamme neuvotella seuran kanssa tilanteesta, ja toistaiseksi ne ovat olleet hyviä keskusteluja, vastasi Lindblom Fotbollskanalenille.

Markkasen edustaja ei pitänyt Dynamon tavasta tuoda asia esiin heidän verkkosivuillaan.

– Se ei ole kovin ammattimaista. He ovat tietoisia hänen tilanteestaan, ja me jatkamme keskustelua hänen tilanteestaan. Ei ole ideaalista, että he ovat vieneet asian julkisuuteen ja puhuvat siitä. Tämä pitäisi selvittää seuran sisäisesti, ei mediassa.

Lindblom vastasi myös Dresdenin väitteisiin, joissa kerrottiin Markkasen rikkoneen sopimustaan.

– Totuus on, että Eerolta jäi välistä ensimmäiset harjoitukset Saksan talvitauon jälkeen. Hänen lentonsa Suomesta oli myöhässä, joten hän ei päässyt ensimmäisiin treeneihin, ja se tapahtui ilman seuran lupaa. Mutta sen jälkeen hän on ollut Saksassa, harjoitellut siellä ja pitänyt kuntoaan yllä.

Myös AIK on tietoinen Markkasen tilanteesta, mutta seuran urheilutoimenjohtaja Björn Wesström kertoi hiljattain Fotbollskanalenille, että ei usko Markkasen palaavan ruotsalaisjoukkueeseen tänä talvena. AIK:n ja Dynamo Dresdenin välinen lainasopimus ulottaa kauden loppuun, kesään asti.