Eksoottisen haasteen vastaanottanut Mixu Paatelainen rohkaisee kokeilemaan uusia asioita – ”Miksi olla samanlaisessa ympäristössä?”

© Kuva: Getty Images

Suomen maajoukkueen entinen päävalmentaja Mixu Paatelainen on aivan uudenlaisen haasteen edessä. Suomalaisluotsi allekirjoitti eilen sopimuksen Thaimaan liigaa pelaavan Ubon UMT Unitedin kanssa.

Valioliiga.com-sivusto tavoitti Paatelaisen tuoreeltaan kommentoimaan yllättävää siirtoaan. Eksoottinen ympäristö vaatii alkuun totuttelua.

– Lämpöä 35 astetta, ei pilvenhattaraa – eikä myöskään tuulta. Eli aika lailla eksoottista suomalaiselle, joka on asunut Skotlannissa valtaosan elämästään. Täällä on vähän enemmän hikeä otsalla kuin normaalisti, Paatelainen kuvailee Valioliiga.comille.

Entäpä millaisia haasteita kommunikointi aiheuttaa uudessa seurassa? Paatelainen mainitsee pääkommunikointikieleksi Englannin, tosin tulkin välityksellä.

– Englanti, joka käännetään tulkin avulla paikalliselle kielelle. Apuvalmentajani on brasilialainen. Siitä on siinäkin mielessä apua, että meillä on viisi kansainvälistä pelaajaa: neljä brasilialaista ja yksi angolalainen, joka on pelannut valtaosan urastaan Portugalissa.

Paatelainen on ollut alkuun erittäin tyytyväinen poikkeukselliseen valintaansa. Valmentaja kannustaa kokeilemaan rohkeasti uusia asioita.

– Miksi olla samanlaisessa ympäristössä koko ura? Miksei lähtisi kokeilemaan jotain uutta ja tuntematonta. Tämä on juuri sitä. Olen todella innossani – ja olen ollut sitä siitä päivästä, kun tänne tulin ja tietysti vielä enemmän sen jälkeen, kun eilen kirjoitettiin sopimus, Paatelainen kehuu.

Lue koko Valioliiga.comin haastattelu tästä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.