Pitkäaikainen jalkapallovaikuttaja Erkki Alaja on palkittu Suomen Urheilugaalassa Taustavoima-palkinnolla. 65-vuotias Erkki Alaja kiitti puheessaan omia taustavoimiaan ja muun muassa viime vuonna menehtynyttä kaksosveljeään, Palloliiton entistä puheenjohtajaa Pertti Alajaa.

Urheilugaala

@urheilugaala
Taustavoima-palkinnon saa Erkki Alaja! #urheilugaala #UG18

Urheilugaala

@urheilugaala
Erkki Alaja: "Jotta voisi olla hyödyllinen taustavoima, niin pitää olla omat taustavoimat kunnossa. Haluan kiittää isää ja äitiä ja edesmennyttä kaksoiveljeä Perttiä". Alaja kiitti puheessaanmyös muita perheenjäseniä ja ensimmäistä valmentajaansa.Onnittelut, Erkki! #urheilugaala

Erkki Alaja pelasi 70-luvulla jalkapalloa keskuspuolustajana muun muassa Hakan, Kiffenin ja HIFK:n riveissä. Alaja esiintyi pääsarjaottelussa kaikkiaan 41 kertaa. Hän pelasi SM-tasolla myös käsipalloa. Kaksosveli Pertti Alaja eteni jalkapalloilijana maajoukkueeseen asti.

Pelaajauransa jälkeen Erkki Alaja on toiminut muun muassa HJK:n toimitusjohtajana ja Allianssin puheenjohtajana. Lisäksi hän on toiminut Mikael Forssellin ja taitoluistelija Laura Lepistön managerina.

Alaja on kirjoittanut myös useita jalkapalloa, jalkapallomarkkinointia ja -sponsorointia käsitteleviä kirjoja. Hän on laatinut muun muassa Mikael Forssellin ja Aulis Rytkösen elämäkerrat sekä Töölön pallokenttää käsittelevän teoksen.

Erkki Alaja julkaisi viime syksynä omaelämäkerran ”Kutsumus”, jossa hän kertoi muun muassa jalkapallofanien taholta kokemastaan uhkailusta ja pilkasta (uutinen).