Freddy Adun seikkailu jatkuu – edessä jo neljästoista seura kahdeksassa eri maassa?

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Ihmepoika Freddy Adu. ”Uusi Pele”. Yhdysvaltalainen Adu on pelaaja, joka on saanut koko maailmassa osakseen ehkä eniten ylimääräistä palstatilaa ja mediahuomiota annettuihin nähtyihin suhteutettuna.

Adu debytoi Pohjois-Amerikan MLS-sarjassa vain 14-vuotiaana vuonna 2003, ja ansaitsi itselleen jutun alussa mainitun kyseenalaisen lisänimen. Samanikäisenä Adu paukutteli myös neljä maalia alle 17-vuotiaiden MM-kilpailuissa.

Nyt Adulla on ikää 28 vuotta. Suuria saavutuksia ei entiselle huippulupaukselle koskaan ole kertynyt, mutta elämänkokemusta sitäkin enemmän, sillä maailmaa on tullut nähtyä. Osansa tästä sai Suomikin, sillä Adu piipahti KuPS:ssa kaudella 2015. Veikkausliigan taso osoittautui Adulle tosin turhan korkeaksi, ja niinpä Adu ajautui Kakkosessa pelaavan farmijoukkue KuFu-98:n riveihin ennen sopimuksen purkua keskellä kesää.

Kaikkiaan Adu on ehtinyt pelata jo 13 eri joukkueessa seitsemässä eri maassa, ja seuraava seura ja maa on jo tyrkyllä. Aftonbladet kertoo, että Adu lentää Ruotsiin heti vuoden ensimmäisinä päivinä neuvottelemaan sopimuksesta Ruotsin kolmannella sarjatasolla pelaavan Oskarhamns AIK:n kanssa.

Adu on tavoitellut jo aiemmin pelipaikkaa Ruotsista IFK Göteborgista ja viime kesänä toisen sarjaportaan Syrianskasta, mutta tuolloin testit eivät johtaneet sopimukseen. Nyt Ruotsiin muutosta on kuitenkin tulossa totta.

Kauas on reissumies tullut ajoista, kun hän kävi näytillä Sir Alex Fergusonin Manchester Unitedissa vuonna 2006. Matkan varrella Adu on päässyt tekemään TV-mainoksen Pelén kanssa sekä kaupittelemaan pölynimureita, mutta maisemien vaihtumisesta voisi päätellä, että tylsää ei Adulla ainakaan ole päässyt tulemaan.

Freddy Adun kaikki tähänastiset seurat:

D.C. United (USA)
Real Salt Lake (USA)
Benfica (Portugali)
Monaco (Ranska)
Belenenses (Portugali)
Aris Thessaloniki (Kreikka)
Caykur Rizespor (Turkki)
Philadelphia Union (USA)
Bahia (Brasilia)
Jagodina (Serbia)
KuPS (Suomi)
KuFu-98 (Suomi)
Tampa Bay Rowdies (USA)

Näytillä Adu on käynyt Manchester Unitedin ja Syrianskan lisäksi ainakin Blackpoolissa (Englanti), Stabaekissa (Norja), AZ Alkmaarissa (Hollanti), Portland Timbersissa (USA) ja Sandecja Nowy Sączissa (Puola).

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS