HIFK:n toimistolla on riittänyt viime päivinä vipinää. Seura tiedotti eilen yhdellä kerralla ensin peräti yhdeksästä uudesta pelaajasopimuksesta ja vielä samana iltana saatiin kuulla Otto-Pekka Jurvaisen jatkosta seurassa.

Tänään vuorossa oli paluumuuttaja Tuomas Mustosen sopimus. 32-vuotias hyökkääjä saapuu Helsinkiin yksivuotisella sopimuksella AC Oulusta.

Viime kautta lukuun ottamatta koko uransa eri helsinkiläisseuroissa pelannut ”Mude” edusti HIFK:ta kolmen kauden ajan vuosina 2014-2016. HIFK:hon hän siirtyi Gnistanista, jossa mies voitti kaksi kertaa oman Kakkosen lohkonsa maalikuninkuuden.

Ensimmäisellä HIFK-kaudellaan Mustonen teki HIFK:lle kahdeksan maalia ja oli tärkeä palanen Veikkausliigaan noussutta ryhmää. Loukkaantumiset kiusasivat kuitenkin pahoin Mustosta kahden Veikkausliiga-kauden aikana ja minuutit pääsarjassa jäivät vähiin.

Viime kaudella AC Oulussa Mustonen onnistui maalinteossa seitsemän kertaa 26 ottelussa.

– Mude on viimeisen kymmenen vuoden aikana osoittanut olevansa kova maalintekijä ja vanhemmalla iällä, viime vuosien aikana hänestä on kehkeytynyt myös kestävyyspuolella huippukuntoinen urheilija. Veturi, joka jaksaa painaa joka päivä hommia ja vaatii sitä kentällä myös muilta. Hieno mies ja persoona, niin ihmisenä kuin joukkuepelaajana, HIFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen kehuu uusvanhaa HIFK-pelaajaa seuran tiedotteessa.