Viime kaudella Gnistanissa Ykköstä pääasiassa pelannut Daniel Kollar katsoi Twitteristä, että Carljohan Eriksson oli loukkaantunut Veikkausliigan päätöskierroksella FC Lahtea vastaan. IFK hävisi ottelun ja joutui karsintoihin, joissa vastaan oli tulossa nälkäinen FC Honka.

IFK oli ilman maalivahtia, kun myös Tomi Maanoja oli loukkaantuneena, eikä päävalmentaja Antti Muurinen uskaltanut turvautua nuoreen Tomi Mikkelssoniin, joka oli joutunut pelaamaan Lahti-ottelun lopun, kun Eriksson loukkaantui.

– Olin jo osittain lomalla, sillä kausi Ykkösessä oli jo loppunut, mutta treenasin HIFK:n kanssa viikon ennen Veikkausliigan viimeistä kierrosta. Viimeisellä kierroksella HIFK pelasi vieraissa FC Lahtea vastaan ja seurasin matsia Twitterin kautta ja huomasin, että Carljohan Eriksson oli loukkaantunut ensimmäisen jakson aikana. Tässä vaiheessa en osannut vielä ajatella asioita niin pitkälle, Kollar kertoi IFK:n nettisivuilla.

Nopeasti valkeni, että IFK nojaa Kollariin seuran kauden tärkeimmissä otteluissa.

– Illalla HIFK:n maalivahtivalmentaja Petri Pyhältö soitti ja kertoi mikä on homman nimi. Tuolloin oli vielä hieman epäselvyyksiä peliluvan kanssa, mutta olin jo heti seuraavana päivänä mukana joukkueen treeneissä. Päivää ennen ensimmäistä osaa saimme kuulla, että pelilupa on kunnossa ja ei siinä oikein edes ehtinyt muuta ajatella, kuin että pelaamaan vaan, Kollar kertasi.

IFK ei todellakaan kaatunut Kollariin karsinnoissa. Kollar oli itseasiassa IFK:n parhaimmistoa kaksiosaisessa karsinnassa, jonka Honka lopulta tunnetusti vei vierasmaalisäännön turvin. Ilari Äijälän maalille Kollar ei voinut mitään.

– Täytyy myös antaa valmennukselle sekä joukkueen pelaajille kiitosta, miten suhtautuivat asiaan. Sain olla tuon viikon ajan ihan tavallinen joukkueen jäsen ilman erikoisempaa kohtelua tai huomiota ja tämä varmasti auttoi itseäni lähtemään karsintaotteluihin henkisellä tasolla. Rehellisesti sanottuna en oikeastaan jännittänyt yhtään ennen kumpaakaan ottelua. Kuitenkin viikko oli todella mielenkiintoinen ja vastaavaa tuskin jokainen pelaaja kokee uransa aikana, Kollar sanoi.

Kollar teki IFK:n kanssa ensi kauden kattavan sopimuksen ja tavoitteena on nostaa IFK nopeasti takaisin Veikkausliigaan.

– Joukkueen kanssa emme ole vielä mitään virallisia tavoitteita luotu, mutta valmennuksen sekä seuran tuntien uskon vahvasti, että kaikilla on vahva halu palauttaa seura takaisin Veikkausliigaan.