Inflaatio laukkaa villisti. Ainakin jalkapallon parissa. Pelaajista maksettavat siirtosummat ovat suorastaan räjähtäneet käsiin, ja kalleimpien tammikuusiirtojen Top 5 -listaus on mennyt tänä vuonna täysin uusiksi. Katsotaanpa.

5. Diego Costa (Chelsea -> Atlético Madrid, 2018, 65 milj. euroa)

Atlético Madrid onnistui kuin onnistuikin hankkimaan entisen pelaajansa Diego Costan takaisin kotiin Chelseasta. Vaikka espanjalaistuneella brassikärjellä ei ollutkaan enää mitään sijaa manageri Antonio Conten suunnitelmissa, oli kauppahinta silti huima 65 miljoonaa euroa. Siirrosta sovittiin jo syksyllä, mutta virallista siitä tuli vasta tammikuussa.

Diego Costa, Atlético Madrid. Kuva: Getty Images

4. Oscar (Chelsea -> Shanghai SIPG, 2016, 68 milj. euroa)

Brasilialaisen Oscarin siirto on top 5:ssä ainoa, joka ei ole tapahtunut tänä vuonna – eikä siitäkään ole aikaa kuin kaksi vuotta. Kiinalaisseura Shanghai SIPG maksoi Chelsealle taiturista 68 miljoonaa euroa. Kauppa oli ensimmäinen todellinen näyte kiinalaisseurojen alati kasvavasta maksukyvystä ja potentiaalista kansainvälisillä siirtomarkkinoilla.

Oscar, Shanghai SIPG Kuva: Getty Images

3. Aymeric Laporte (Athletic Bilbao -> Manchester City, 2018, 70 milj. euroa)

23-vuotiaasta ranskalaistopparista tuli tiistaina kaikkien aikojen kolmanneksi kallein tammikuuhankinta, kun Manchester City maksoi Bilbaolle miehen sopimuksessa olleen ulosostohinnan 70 miljoonaa euroa (uutinen). Hurja summa puolustuspelaajasta, jolla ei ole CV:ssään edes ainuttakaan A-maaottelua.

Aymeric Laporte, Manchester City Kuva: Getty Images

2. Virgil van Dijk (Southampton -> Liverpool, 2018, 85 milj. euroa)

Listan kakkospaikalta löytyy toinen toppari, hollantilainen Virgil van Dijk, jonka Liverpool liitti joukkueeseensa oikeastaan jo viime vuoden viimeisinä päivinä. Van Dijk oli ollut monien suurseurojen kiikarissa jo pitkään, mutta silti lähelle 100 miljoonan maagista rajaa kohonnut hintalappu yllätti monet.

Virgil van Dijk, Liverpool Kuva: Getty Images

1. Philippe Coutinho (Liverpool -> Barcelona, 2018, 161 milj. euroa)

Brassitaiturista tuli tässä kuussa jopa koko maailman toiseksi kallein pelaaja maanmiehensä Neymarin jälkeen ja tammikuun ennätyksen hän pani huolella uusiksi. Coutinhon hinta oli lähes kaksinkertainen listan kakkoseen nähden ja selkeä osoitus siitä, että vanhoilla hintamääreillä ei ole enää mitään merkitystä. Sadan miljoonan euron raja tullaan lähivuosina puhkaisemaan vielä monta monituista kertaa.

Philippe Coutinho, Barcelona Kuva: Getty Images

Lähde: Mirror