Helsingin Jalkapalloklubi tiedotti keskiviikkona hieman yllättäen, että seuran gambialaislaituri Demba Savage siirtyy Turkin toisen sarjatason Büyükşehir Belediye Erzurumsporiin.

Savage, 29, pelasi Klubissa vuosina 2017 sekä 2012-2015, ja hän on voittanut helsinkiläisten kanssa neljä Veikkasliigan mestaruutta. Kauden 2016 hän vietti Ruotsin Allsvenskanin Häckenissä ja aiemmin urallaan hän on edustanut Suomessa myös Kokkolan Pallo-Veikkoja ja Honkaa.

Turkkilaisseuran tarjous oli houkutteleva sekä HJK:lle, joka saa siirrosta korvauksen sekä Savagelle, joka kertoi Helsingin Sanomille, että ”palkka on hyvä” ja että olosuhteet ovat Turkissa erinomaisessa kunnossa.

Savagen siirto hoidettiin nopealla aikataululla. Perjantaina hän sai kuulla agentiltaan, että ei pelaisi sinä päivänä Suomen Cupissa Gnistania vastaan. Lauantaina hän kuuli lentävänsä sunnuntaina Turkkiin ja jäävänsä sinne, jos läpäisee lääkärintarkastuksen.

Kaiken kiireen keskellä gambialaista jäi kuitenkin harmittamaan yksi asia.

– Olen surullinen, että en ehtinyt hyvästellä faneja. He ovat tukeneet minua vuosien mittaan. Tulen kesällä Suomeen, ja kiitän silloin faneja, koska he ansaitsevat sen, sanoi Savage HS:n haastattelussa.

Hän lupasi myös, että kesän visiitti Suomeen ei jää hänen viimeisekseen.

– Haluan päättää urani Suomessa: Hongassa, HJK:ssa tai KPV:ssa. Jossain niistä haluaisin pelata urani loppuun. Minulla on vielä intohimoa jalkapalloon. Mitä muuta minulla on kuin jalkapallo? Minulla on vielä nälkää tähän lajiin.