Kari Arkivuon päätös vetäytyä maajoukkueesta (uutinen) jättää isot saappaat täytettäväksi Huuhkajissa. Tuohon rooliin voi olla jatkossa tyrkyllä Sparta Rotterdamin Janne Saksela, jonka koko kausi meni tosin mönkään pahan polvivamman takia.

24-vuotias Saksela siirtyi Hollantiin tammikuussa 2017 kahden hyvän RoPS:ssa pelatun kauden jälkeen. Iso rooli ja menestyminen Rovaniemellä nosti Sakselan Huuhkajiin ja Rotterdamissa oli määrä ottaa kunnon kehitysaskel myös kansainvälisellä tasolla.

Kuluva kausi päättyi kuitenkin ennen kuin ehti edes alkaakaan. Sakselan oikean polven eturistiside katkesi ensimmäisessä harjoitusottelussa heinäkuussa, ja edessä oli yhdeksän kuukauden kuntoutusjakso. Paluu kentille voisi tapahtua vasta loppukeväällä. Vakava polvivamma oli miehen uralla jo toinen, sillä sama vamma kohdistui vasempaan polveen neljä vuotta aiemmin.

Saksela uhkuu pelihaluja, mutta mies tarvitsee vielä kärsivällisyyttä ennen kuin voi pukea pelitamineet ylleen.

– Kuntoutus on mennyt hyvin. Nyt on kuusi kuukautta leikkauksesta. Olen siinä vaiheessa, että treenaan joukkueen kanssa alkulämmöt ja vähän höynää, ja fysion kanssa siitä eteenpäin, Saksela kertoo Iltalehden haastattelussa (koko juttu luettavissa täältä.)

– En saa vielä kontaktia ottaa. Meidän fysiot haluaisivat, että odotettaisiin yhdeksään kuukauteen asti, ennen kuin palaan pelaamaan.

– Odotin tosi paljon. Tämän piti tavallaan olla se ensimmäinen kokonainen kausi minulle. Aloitin preseasonin avauksesta. Sitten meni suunnitelmat uusiksi, Saksela harmittelee.

Sakselan sopimus kattaa myös kauden 2018-2019, mutta miehen toiveissa olisi päästä pelaamaan ”joitain minuutteja” vielä kuluvan kevään aikana. Nations Leaguen alkaessa syyskuussa Sakselan pitäisi olla joka tapauksessa jo täydessä kunnossa.

Sparta Rotterdamilla on kevätkauden aikana vielä täysi työ säilyttää paikkansa Eredivisiessä. Joukkue on sarjan viimeisenä, viisi pistettä suoran säilyjän paikalta. Vuodenvaihteessa joukkueen valmentajaksi palkattiin maineikas Dick Advocaat, mutta kurssi ei ole vieläkään kääntynyt. Tappioputki on jo kahdeksan ottelun mittainen.