Savon Sanomat kertoi uudenvuodenpäivänä, että viime kaudella Veikkausliigassa toiseksi sijoittunut Kuopion Palloseura on taiturimaisesta Petteri Forsellista kiinnostunut. Nyt Ilta-Sanomat on haastattelut 27-vuotiasta Örebrota. IS tavoitti Forsellin juuri Kuopiosta, kuinkas muutenkaan (Ilta-Sanomien juttuun tästä).

Forsell itse uskoo, että sopimusneuvottelut saataisiin päätökseen jo meneillään olevan viikon aikana. Sitä, onko seura, jonka kanssa neuvotteluita käydään KuPS vai joku muu, Forsell ei kuitenkaan halunnut paljastaa.

– Siinä on ehkä vähän yksityiskohtia, mistä ei olla vielä samaa mieltä, Forsell kertoi Ilta-Sanomille neuvotteluista. Samalla hyökkäävä keskikenttäpelaaja lisäsi, että hän on ollut KuPS:n kanssa ainakin yhteydessä.

 

Forsellin KuPS-siirron puolesta puhuisivat ennen kaikkea ihmissuhdeasiat. Kuopioon Forsellin on juuri nyt vienyt hänen naisystävänsä Kaisa Kotkan muutto. Kotka muutti Kuopioon opiskelemaan, ja hän pelaa ensi kaudella Naisten liigaa Pallokissoissa.

KuPS:n joukkueessa puolestaan pelaa parikin Forsellin hyvää ystävää. Kaimansa Petteri Pennasen kanssa Forsell pelasi yhdessä puolalaisessa Miedz Legnicassa ja maalivahti Otso Virtasen kanssa IFK Mariehamnissa. Palaute seurasta on ollut hyvää.

– Ilmeisesti talvikauden harjoitusolosuhteet KuPSissa eivät ole ihan optimaaliset, mutta muuten olen kuullut pelkkää hyvää, Forsell tarkentaa.

Forsell pelasi Suomessa viimeksi kaudella 2015. Puolan kakkostasolla Miedz Legnicassa peli kulki mitä mainioimmin, mutta sitten alkoivat vaikeudet. Legnican jälkeen Forsell teki sopimuksen Puolan pääsarjaseura Cracovian kanssa, mutta sopimus purettiin heti alkuunsa joukkueen valmentajan vaihduttua.

Krakovasta Forsell päätyi Ruotsiin ja Örebrohun, jossa tarina oli samankaltainen. Sopimus Örebron kanssa valmistui viime vuoden heinäkuussa, mutta päävalmentaja Alexander Axén lähti seurasta vain pari viikkoa myöhemmin. Uusi luotsi ei antanut loppukauden aikana Forsellille peliaikaa kuin yhteensä reilut 40 minuuttia kahdeksassa ottelussa.