Kuten jalkapallon ystävät tietävät, merkitsee tammikuun viimeinen päivä siirtotakarajaa kesken kauden tehtäville siirroille. Käsillä on siis niinsanottu ”Deadline Day”.

Tämä koskee tosin ennen kaikkea suurimpia jalkapallosarjoja, ja monessa pienemmässä liigassa siirtoja voi tehdä tämän jälkeenkin. Kokosimme yhteen tärkeimmät aikataulut.

Englannissa, Espanjassa, Italiassa, Ranskassa ja Saksassa siirtoikkuna menee kiinni tänään. Neljässä ensinmainitussa takaraja on itse asiassa Suomen aikaa vasta torstain puolella – aamuyöllä klo 1 – mutta Saksassa siirtoja saa rekisteröidä vain klo 19:een saakka. Tuo kellonaika on erityisen tärkeä vaikkapa Joel Pohjanpalon mahdollista lainasiirtoa ajatellen.

Siirtoikkuna sulkeutuu torstaina klo 1 myös keskisuurissa Belgian, Tanskan, Kreikan, Turkin, Hollannin ja Skotlannin liigoissa. Suomalaispelaajista Pyry Soiri on lähellä siirtoa tanskalaiseen Silkeborgiin ja Robin Lodia on huhuttu muun muassa Belgiaan ja Turkkiin, joten näidenkin liigojen osalta saatetaan saada mielenkiintoisia uutisia. Portugalin siirtoikkuna umpeutuu jo puoliltaöin.

Moni muu liiga saattaa sitten hyötyä siitä, että niiden siirtoikkuna pysyy auki vielä tammikuun jälkeenkin. Laadukkaita pelaajia jää taatusti edelleen markkinoille, ja koska siirtotakaraja koskee nimenomaan ostavaa eikä myyvää seuraa, voi hyviä löytöjä olla saatavilla myöhemminkin.

Itävallan pääsarjaan saa siirtyä 6.2. saakka. Venäjällä siirtoikkuna puolestaan menee kiinni vasta 22. helmikuuta, ja Puolassa ikkuna pysyy auki koko helmikuun. Sveitsissä siirtotakaraja on 15.2. ja Ukrainassa 2.3.

Oma lukunsa ovat tietysti pohjoismaiset sarjat, joiden sarjakausi alkaa vasta keväällä. Ruotsissa ja Norjassa siirtotakaraja on 4. huhtikuuta, ja Veikkausliigassa vielä hieman myöhemmin, 10. huhtikuuta.

Euroopan ulkopuolellakin on suomalaisjalkapalloilijoita pelannut, ja kukaties vaikkapa Njazi Kuqi tai Aleksandr Kokko voisivat löytää seuraavankin työnantajansa muilta mantereilta. Australiassa siirtoikkuna sulkeutuu niin ikään tammikuun lopuksi, mutta Kiinassa se on auki helmikuun loppuun saakka. Thaimaassa siirtotakaraja on 5.2. ja USA:ssa vasta vappuna.

Lähteet: EPFL sekä FIFA TMS