Ensimmäisellä kaudellaan KuPS:n päävalmentajana kovaa jälkeä tehnyt Jani Honkavaara kertoi KuPS TV:n haastattelussa tarkemmin sopimuksen syntymisestä reilu vuosi sitten. Honkavaara siirtyi viime kaudeksi Kuopioon.

KuPS teki heti vaikutuksen Honkavaaraan. Ammattimaisuus paistoi kaikesta tekemisestä.

– En ollut siihen tottunut, että minut lennätettiin lentokoneella Kuopioon ensimmäiselle tutustumiskäynnille. Sitten minulle kierrätettiin kaikki mahdolliset harjoittelupaikat ja toimiston väki tuli heti esittäytymään minulle, Honkavaara kertoi.

Honkavaara johdatti KuPS:n hopealle heti ensimmäisellä kaudellaan. Päävalmentaja antoi kiitokset seuralle työrauhan antamisesta.

– Minun on ollut helppo tehdä omaa työtäni. Minun ei ole tarvinnut kiinnittää huomiota mihinkään seuran organisaatiossa oleviin asioihin.

KuPS:n toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen näki Honkavaarassa potentiaalia ja halusi tuoda hänet Kuopioon, vaikka takana olikin vaikea kausi Helsingin IFK:n kanssa, joka päättyi lopulta potkuihin.

– Kaikista isoin syy miksi olen Kuoiossa on se, että Jarmo Heiskanen kovasti uskoi minuun ja sai minut puhuttua Arin (Lahti, KuPS:n puheenjohtaja) pakeille. Sitten Arin parin tunnin piinapenkin jälkeen myös hän uskoi siihen, että olen oikea mies (päävalmentajaksi), Honkavaara muisteli.