Naisten Bundesliigaa johtava VfL Wolfsburg on hankkinut riveihinsä melkoisen värisuoran omien kotimaidensa absoluuttiseen eliittiin kuuluvia pelaajia. Wolfsburgissa pelaa nimittäin peräti viisi vuoden 2017 ”Vuoden pelaajaksi” valittua naista.

DFB-Frauen

@DFB_Frauen
Das ist deutscher Rekord: Die Frauen des @VfL_Wolfsburg haben fünf Spielerinnen im Kader, die aktuell in ihrem Land "Fußballerin des Jahres" sind. Zuletzt kamen Pernille #Harder und Zsanett #Jakabfi dazu. 🏆👏 #DieLiga dfb.social/Ehrungen

Oman maansa tämän hetken parhaisiin lukeutuu tanskalainen Pernille Harder, joka voitti tittelin jo neljännen kerran. 25-vuotias Harder on EM-hopeajoukkue Tanskan kapteeni, joka on pelannut jo huimat 94 maaottelua. Hän sijoittui kesällä toiseksi koko Euroopan parasta naispelaajaa äänestettäessä.

Unkarin paras pelaaja on puolestaan 27-vuotias Zsanett Jakabfi, jolle tunnustus oli niin ikään neljäs. Kolmannen kerran kyseisen tittelin kotimaassaan voitti islantilainen Sara Björk Gunnarsdottir, joka edustaa luonnollisesti niin ikään Wolfsburgia.

Eniten kyseisiä tunnustuksia Wolfsburg-viisikosta on haalinut Lara Dickenmann, joka on valittu Sveitsin parhaaksi naispelaajaksi jo ennätykselliset seitsemän kertaa. Belgialainen Tessa Wullaert valittiin sen sijaan oman maansa parhaaksi edellisessä palkintogaalassa vasta ensimmäisen kerran.

Viisi oman maansa parasta pelaajaa samassa seurajoukkueessa on Saksan naisjalkapalloilun uusi ennätys. Mutta Wolfsburg ei olekaan mikään turha joukkue, vaan se on jo varmistanut muun muassa paikkansa Mestarien liigan kahdeksan parhaan joukossa.

Kolminkertainen Saksan-mestari Wolfsburg voitti naisten Mestarien liigan vuosina 2013 ja 2014. Vuonna 2013 se juhli peräti triplaa voitettuaan edellämainittujen tittelien lisäksi Saksan Cupin.