Mika Väyrynen lopettaa upean pelaajauransa – tavoitteet korkealla myös jatkossa: ”Vaikea päätös”

© Kuva: Juha Tamminen

Viimeiset kaksi kautta HIFK:ssa pelannut keskikenttäpelaaja Mika Väyrynen lopettaa kunniakkaan pelaajauransa. Väyrynen kertoi päätöksestään Huuhkaja tv:lle.

– Totta kai se on aina vaikea päätös. Olen miettinyt sitä ratkaisua vuoden päivä ja koen, että nyt on hyvä hetki lopettaa, Väyrynen kertoi.

Suomen A-maajoukkueessa Väyrynen ehti pelata 62 ottelua. Upealla uralla Väyrynen pelasi huippuliigoissa ympäri maailman, muun muassa Valioliigassa sekä MLS-sarjassa.

– Olen päässyt moniin hienoihin seuroihin ja maihin pelaamaan. Maajoukkueen mukana olen päässyt kiertämään ympäri maapalloa. Ihan mielettömiä muistoja olen saanut, ”Väykkä” fiilisteli.

Väyrynen mukaan hänellä oli potentiaalia tehdä vieläkin hienompi ura jalkapallon parissa.

– Aina joskus olen miettinyt, että olisin pystynyt vielä parempaan ja saavuttamaan enemmän. En ole millään tavalla pettynyt, mutta tietenkin ne muutamat loukkaantumiset hidastivat minun kehitystä.

Väyrynen valittiin mukaan Uefan A-valmentajakoulutukseen, joka alkaa tammikuussa. Entinen maajoukkuemies haluaa kehittyä valmentajana, samalla tavalla kuin pelaajana, mahdollisimman hyväksi.

– Totta kai minulla on tavoitteet korkealla siinäkin (valmentamisessa). Haluan olla valmentajana hirveän hyvä. Minulla on sellainen fiilis, että pelaajauralta on tarttunut paljon juttuja eri valmentajilta ja minulla on myös omia ideoita, joita haluan sitten tuoda pelaajille.

– Haluan tulla pelaajien kanssa hyvin toimeen. Uskon ja toivon, että tulen valmentajana pelaajien kanssa hyvin toimeen, mutta että auktoriteetti silti riittää niin, että pelaajat ostavat ja uskovat siihen, mitä heille yritän sanoa, Väyrynen totesi.

Katso Huuhkaja tv:n pitkä haastattelu kokonaisuudessaan tästä linkistä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.