Valioliigassa pelattiin keskiviikkona vain yksi ottelu, mutta se tarjosi katsojille vauhtia ja jännitystä kokonaisen kierroksen edestä. Dramaattinen Lontoon derby Arsenalin ja Chelsean välillä päättyi lopulta pistejakoon maalein 2-2.

Täystyöllistettyjä ottelussa olivat molemmat maalivahdit. Sekä isäntien Petr Cech että vieraiden Thibaut Courtois olivat erinomaisella pelipäällä ja pelastivat loistotorjunnoillaan useita varmoilta näyttäneitä maalipaikkoja. Kaikkein henkeäsalpaavin tilanne nähtiin avausjaksolla, kun Courtois torjui Alexis Sánchezin yrityksen kahden tolpan kautta maaliviivaa nuollen väljemmille vesille.

Avausmaali puolestaan oli tunteellinen hetki Jack Wilsherelle. Jo vuosien ajan jatkuvista loukkaantumisista kärsinyt Wilshere on toipunut täyteen kuntoon ja nauttii koko ajan kasvavasta vastuusta. Kiitoksena luottamuksesta Wilshere pamautti vasurillaan upean osuman Courtois’n taakse.

OptaJoe

@OptaJoe
43 - Jack Wilshere scored his first goal in his last 43 Premier League games, since netting v West Brom in May 2015. Timely.

Chelsea nousi kuitenkin nopeasti tasoihin. Hector Bellerín kopautti rangaistusalueella Eden Hazardia nilkoille ja pallo vietiin pilkulle. Belgialainen kävi itse pallon taakse ja teki laukojana varmaa työtä: 1-1.

Vaikka Arsenal oli ollut pelissä lievästi niskan päällä, onnistui Chelsean nousta takaa rinnalle ja ohi. Sinipaitojen toinen osuma oli wing-backien käsialaa. Davide Zappacosta teki esityön ja Marcos Alonso juoksi parhaasta maalintekosektorista pallon maaliin.

Jos oli peli jo kolmen maalin jälkeen täydellisen kaunis ja makoisa kermakakku, niin lisäaika tarjosi siihen kirsikan. Pelattiin lisäajan toista minuuttia, kun sankarista tuli konna ja konnasta sankari. Marcos Alonson pusku putosi suoraan Hector Bellerínin jalkoihin, ja oli Arsenalin laitapakin vuoro pamauttaa peli tasoihin.

Niin uskomatonta kuin se onkin, oli Arsenalin ote vielä kerran herpaantua. Kotijoukkueen onneksi Álvaro Morata vietti off-iltaa ja illan kolmaskin loistava maalipaikka päättyi epäonnistuneeseen yritykseen. Paluupallo putosi Cechin torjunnasta Davide Zappacostalle, mutta nyt Tykkimiehiä varjelivat maalipuut. Italialaisen pyssy kumahti suoraan poikkihirteen.

Nyt jos koskaan on helppo väittää, että ottelu ei jättänyt ketään kylmäksi. Draamaa riitti ja pulssi nousi varmasti niin kentällä, katsomossa kuin kotisohvillakin.