RB Leipzig pelasi viime kaudella debyyttisesonkinsa Bundesliigassa ja sijoittui heti lähes sensaatiomaisesti sarjassa kakkoseksi Bayern Münchenin jälkeen. Toinen kausi on ollut hivenen vaikeampi, sillä Mestarien liigasta ei pudotuspelipaikkaa lohjennut, ja talvitaukoa Leipzig on viettänyt sijalla viisi.

Bundesliigan talvitauko päättyy tänä viikonloppuna, ja Leipzigin kevään aloitus on lähes vaikein mahdollinen – ottelu sarjakakkosta Schalkea vastaan. Lisäksi seuraa pyöritellään huhumyllyssä. Liverpool haluaisi Naby Keitan omakseen jo nyt eikä vasta kesällä, ja myös huippuvireisellä Timo Wernerillä riittää kosijoita.

Toistaiseksi Liverpoolin vokottelut eivät ole kuitenkaan johtaneet tulokseen, eikä Leipzig aio Keitasta kesken kauden luopua.

– Olemme aina sanoneet, ettei meillä ole mitään syytä luopua Naby Keitasta. Asia on edelleen niin. Siksi hän myös pelaa viikonloppuna Schalkea vastaan, ja toivottavasti pelaa myös hyvin, Leipzigin valmentaja Ralph Hasenhüttl totesi ottelua ennakoineessa lehdistötilaisuudessa Kickerin mukaan.

Leipzig joutuu Schalke-otteluun ilman Saksan maajoukkueeseen noussutta laitapuolustajaa Marcel Halstenbergiä sekä ruotsalaista tehohyökkääjäänsä Emil Forsbergiä. Myös Timo Werner aloittanee vaihtopenkillä kärsimänsä flunssan takia. Leipzigin pelaajista etenkin Werner on siirtomarkkinoilla tulikuuma nimi, mutta seuran toimitusjohtaja Oliver Mintzlaff aikoo pitää parhaansa mukaan tähdistään kiinni.

– Me emme ole myyntiseura emmekä aio sellaiseksi tullakaan. Haluamme pitää runkopelaajistamme kiinni ja kehittyä pitkällä aikajänteellä yhdeksi Saksan johtavista seuroista, Mintzlaff totesi viime viikolla Sport1:n haastattelussa.

Viime aikoina pelaajat ovat tuntuneet ottavan itselleen huippujalkapalloilussa yhä enemmän valtaa mahtipontisine agentteineen. Lakkoilun kautta siirtoa itselleen ovat pakottaneet muun muassa Ousmane Dembélé ja Virgil van Dijk. Mintzlaff haluaa panna tälle kehitykselle nopeasti pisteen.

– Sopimukset eivät ole yksisuuntaisia, vaan molempien osapuolten pitää kunnioittaa niitä. Mikäli näin ei ole, me emme pelkää ryhtyä toimenpiteisiin, Mintzlaff jyrähti.

– Tämä on pelkkä hypoteettinen oletus, mutta jos joku meidän pelaajistamme yrittäisi päästä lakkoilemalla irti sopimuksestaan, ryhtyisimme taatusti koviin toimiin. Me heittäisimme hänet kylmästi katsomoon.

Leipzig-pomo sysää suuren vastuun huolestuttavasta nykykehityksestä pelaaja-agenttien niskoille.

– Agentit tienaavat epäilemättä todella paljon rahaa. Maksettavia miljoonasummia on joskus vaikea käsittää, mutta ne osoittavat, että markkinoilla liikkuu valtavasti rahaa. Sitä ei käytetä vain älyttömiin siirtokorvauksiin ja palkkoihin, vaan myös agentille maksettaviin palkkioihin. Tästä korvausmallista pitää keskustella, Mintzlaff jatkaa.

 

Naby Keitan mahdollisiin motivaatio-ongelmiin kevätkauden aikana Mintzlaff ei kuitenkaan usko.

– Se ei ole Nabyn tapaista. Pelaajillamme on asennetta ja kunnianhimoa. En ole Nabysta lainkaan huolissani.