SK: Suurseurat tavoittelevat Jazzin huippulupausta – saksalaisseuran pukukoppi oli ”liian hiljainen”

© Kuva: Adidas

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue selvitti syksyllä hienosti paikkansa ikäluokkansa maaliskuussa pelattaviin EM-jatkokarsintoihin. Suomi voitti lohkon haalittuaan kolmesta pelistä 7 pistettä ja päästämättä maaliakaan.

Yksi Suomen sankareista oli kaksi joukkueen viidestä maalista tehnyt Terry Ablade. FC Jazzin nuorukaiselle vuosi 2017 oli muutenkin todellinen läpimurtovuosi.

Ablade teki debyyttinsä poikien maajoukkueessa Englantia vastaan. Toisessa maaottelussaan Italiaa vastaan hän pääsi jo avaukseen ja teki maalinkin. Seuraavaksi heilui Espanjan maaliverkko. Ablade pelasi viime vuonna kaikki Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen 18 ottelua.

Ablade puhui Satakunnan Kansan haastattelussa uratoiveistaan ja elämästään. SK:n koko jutun voi lukea tästä linkistä.

Ablade täytti lokakuussa vasta 16 vuotta, mutta jo nyt ainakin AC Milan, hollantilainen Groningen sekä Aston Villa ovat houkutelleet nuorta miestä näytille. Syksyllä Ablade kävi testissä vielä viime kaudella Bundesliigassa pelanneen Ingolstadtin organisaatiossa, mutta paikka ei häntä vakuuttanut.

– Sieltä puuttui jotain, mitä Porissa ja Jazzissa on. Kaikki olivat kopissa hiljaa, Ablade kertoo.

Abladen tavoitteet ovat paljon Suomen kenttiä korkeammalla, mutta vuoden Kakkosessa FC Jazzin joukkueessa uskotaan palvelevan hyvin pojan kehitystä. Mieluiten ghanalaisten vanhempien poika siirtyisi tulevaisuudessa Brittein saarille.

– Valioliiga on maailman paras sarja. Tällä hetkellä näyttää, että menen sinne, Ablade lataa.

Ablade on pelannut FC Jazzissa lähinnä laitahyökkäjänä ja maajoukkueessa piikissä. Sopivampi pelipaikka on pojalle itselleenkin vielä arvoitus.

– Se katsellaan sitten, kun olen mies, vikkeläkinttuinen Ablade samoo.

Terry Ablade muutti Ghanasta Suomeen seitsemänvuotiaana. Isä Seth Ablade oli nuorten MM-pronssimitalistina meritoitunut hankinta Suomen kentille, tarkemmin sanottuna Vaasaan. Seth Ablade on pelannut ja valmentanut Suomessa AC Oulun, KuPS:n, VPS:n ja OPS:n organisaatioissa.

– Isä ei ollut koskaan nopea, mutta pallo pysyi minua paremmin jalassa, arvioi Terry Ablade isän ja pojan välisiä eroja pelaajina.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.