Ranskan liigaorganisaatio LFP on päättänyt luopua välittömästi maaliviivateknologiasta. Päätös johtuu siitä, että järjestelmä oikutteli pahemman kerran keskiviikkona pelatuissa Liigacupin puolivälieräotteluissa.

Nyt tehty päätös koskee Ranskan pääsarja Ligue 1:tä, Liigacupia sekä muita LFP:n alaisia otteluita.

– Todistimme keskiviikkona valitettavasti kahta vakavaa toimintahäiriötä maaliviivateknologian kanssa. Amiens-PSG -ottelussa erotuomarin kello ei tärissyt, ja siksi videotuomari auttoi hyväksymään maalin. Toinen tapaus puolestaan sattui Angers-Montpellier -ottelussa, jossa maaliviivateknologia sai tuomarin kellon värähtelemään aiheetta, LFP:n pääjohtaja Didier Quillot kommentoi torstaina Sky Sportsin mukaan.

– Nämä kaksi toimintahäiriötä ovat mahdottomia hyväksyä. Etenkin, koska ne tapahtuivat vain hetki sen jälkeen, kun olimme huomauttaneet GoalControlia. Järjestelmä ei ole luotettava.

LFP oli varoittanut maaliviivateknologian tuottavaa GoalControl-yritystä joulukuussa laitteissa esiintyneistä ongelmista. Ranskan Liigacupissa testataan parhaillaan myös videotuomarijärjestelmä VAR:ia puolivälierävaiheesta eteenpäin. Pyrkimyksenä on ottaa VAR käyttöön Ligue 1:ssa ensi kauden alusta lähtien.