Tammikuun siirtoikkunassa ei hierota ainoastaan miljoonia maksavia pelaajakauppoja pelaajista, joiden sopimukset vanhan seuran kanssa jatkuisivat vielä vuosien päähän. Ajankohtaisia pelaajia ovat myös he, joiden sopimus päättyy tulevana kesänä.

Viimeinen viikko on osoittanut, että tällaiset saagat voivat päättyä ainakin kolmella eri tavalla. Viime viikolla julkistettiin tieto, että Schalken Leon Goretzka siirtyy tulevana kesänä ilmaiseksi Bayern Müncheniin, ja esisopimus on jo allekirjoitettu. Maanantaina puolestaan Alexis Sánchez siirtyi Arsenalista Manchester Unitediin, ja Arsenal sai rahan sijasta korvauksena Henrikh Mkhitarjanin.

Espanjassa puolestaan maalivahti Kepa Arrizabalaga solmi pitkän jatkosopimuksen seuransa Athletic Bilbaon kanssa, vaikka häntä pidettiin jo käytännössä varmana Real Madridin miehenä. Kepan vanha sopimus olisi päättynyt kesällä, joten hän olisi ollut saatavilla siirtokorvauksetta.

Kepan kanssa samassa veneessä on istunut Huuhkajien Lukas Hradecky, joka pelaa sopimuksensa viimeistä puolivuotiskautta. Hradeckyn ja Eintracht Frankfurtin jatkosopimusneuvottelut päättyivät viime kesänä tuloksettomina ja Hessenissä on valmistauduttu siihen, että suomalainen vaihtaa kesällä vapailla papereilla maisemaa.

[readmore from=hradecky-lukas]

Frankfurtin alueen paikallislehdistössä heräsi kuitenkin viikonloppuna uusia toiveita sen suhteen, että ”Luke” panisi sittenkin vielä nimensä jatkosopimuspaperiin. Hradecky torjui Eintrachtin maalilla 3-1 -vierasvoitossa Wolfsburgista, ja kommentoi tilannettaan ottelun jälkeen yhdellä lyhyellä lauseella. Lauseella, joka antoi Eintracht-kannattajille vielä pienen toivonkipinän jatkosta.

– Kaikki on yhä auki, Hradecky totesi.

Muun muassa Wiesbadener Kurier tulkitsee lauseen niin, että Hradecky ja hänen agentti-isänsä ovat kenties jälleen valmiita neuvotteluihin Eintrachtin kanssa. Kenties halutunlaisia tarjouksia ei olekaan tullut, tai Eintracht onkin pystymässä nostamaan tarjoustaan?

– Olemme tietysti aina valmiina jatkamaan hänen sopimustaan. Siitä tulee vaikeaa, mutta en halua sanoa, että toivotonta, Eintrachtin urheilujohtaja Bruno Hübner kommentoi kaksi viikkoa sitten.

Varauksetonta tukea Hradeckyn jatko saa myös mainiosti Frankfurtiin kotiutuneelta Meksikon maajoukkuepelaajalta Marco Fabiánilta. Fabián uskoo Eintrachtin pystyvän saavuttamaan europeleihin riittävän sarjasijoituksen ja kertoo jo nyt olevansa ehdottoman valmis jatkamaan vuoteen 2019 ulottuvaa sopimustaan.

– Meillä kaikilla on unelmia, mutta ensin meidän pitää antaa parhaamme sille joukkueelle, jonka väreissä pelaamme. On ongelmallista, että jalkapallossa puhutaan liian usein tulevaisuudesta. Pelikavereiden pitäisi keskittyä siihen, mitä on tässä ja nyt, Fabián neuvoo Hradeckya ja kumppaneita Hessenschaun haastattelussa.

– Hradeckysta voi tulla Eintrachtissa legenda.