Sveitsin pääsarjan Baselin ja Suomen juniorimaajoukkueiden keskikenttäpelaaja Sergei Eremenko siirtyy latvialaiseen Spartaks Jūrmalaan kolmen vuoden sopimuksella. Basel kertoi siirrosta verkkosivuillaan tiistaina, mutta poisti myöhemmin tiedotteen.

Kasvattajaseurastaan Pietarsaaren Jarosta kesällä 2016 Baseliin siirtyneelle Eremenkolle, 19, kertyi Sveitsissä minuutteja Baselin kakkosjoukkueessa sekä UEFA Youth Leaguessa.

Uutisoimme aiemmin tänään venäläisen 8newsin tietojen mukaan, että Eremenko olisi siirtymässä vuoden lainasopimuksella Venäjän suurseuraan Spartak Moskovaan, jonka testattavana hän on ollut tammikuussa.

Spartaks Jūrmala on monille suomalaisille tuttu seura Helsingin Jalkapalloklubin keskikenttäpelaajan Moshtahg Yaghoubin tapauksesta. ”Mosa” kävi talvella 2014 testillä Moskovan Dynamossa, mutta solmikin lopulta sopimuksen Jūrmalan kanssa.

Hänet lainattiin kuitenkin Latviasta välittömästi Moskovan Dynamoon, jossa hän haki läpimurtoa muutaman kuukauden ajan. Yaghoubi palasi vielä samana vuonna Jūrmalaan, jonka kanssa hän pelasi kuusi ottelua Latvian pääsarjassa kaudella 2014.

Yaghoubin sopimus Jūrmalan kanssa onnistuttiin kuitenkin purkamaan, ja hän palasi Suomeen, tällä kertaa Rovaniemen Palloseuraan, jonka kanssa hän saavutti Veikkausliigassa hopeaa ja voitti sarjan parhaan keskikenttäpelaajan palkinnon.

Keväällä 2016 ”Mosa” yllätti kaikki solmimalla uuden sopimuksen Spartaks Jūrmalan kanssa. Tällä kertaa hänet lainattiin välittömästi kazakstanilaiseen Šahtjor Karagandaan, jossa pelasi myös HJK:sta ja SJK:sta tuttu Erfan Zeneli. Lainapesti Kazakstaniin oli kuitenkin pettymys, ja Yaghoubi palasi jälleen Jūrmalaan, jossa hän pelasi toistamiseen kuusi Latvian pääsarjan ottelua.

Marraskuussa 2016 HJK tiedotti tehneensä Yaghoubin kanssa kahden vuoden sopimuksen.