VPS tiedotti torstaina aloittaneensa yhteistyön Lissabonin yliopiston kanssa. Samassa Vaasaan saapuu yliopiston 22-vuotias opiskelija sekä valmentaja Rodrigo Picchioni.

Picchioni suorittaa Vaasan Palloseurassa maisteritason työharjoittelun ja hän on päävalmentaja Petri Vuorisen sekä apuvalmentaja Ricardo Duarten apuna. Picchionin vastuulla on pelien ja harjoitusten analysointi.

– Välillä avustan myös kentällä. Analyysien suhteen näytän välillä klippejä suoraan pelaajillekin, mitä missäkin tilanteessa tehtiin hyvin ja missä on kenties parannettavaa. Teen myös analyysit VPS:n vastustajista. Pääasiassa työni helpottaa Petriä viikkojen alustuksessa ja suunnittelussa, sekä avustaa valmennuksen päätöksentekoa, Picchioni kertoi seuran nettisivuilla.

Tiettävästi yliopiston ja seuran välinen yhteistyö on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

– Maisterivaiheen työharjoitteluni on osa Lissabonin yliopiston ja Vaasan Palloseuran välistä yhteistyötä. Koen, että tämä on molemmille osapuolille hedelmällinen yhteistyökuvio. Molemmat saavat uudenlaista perspektiiviä tekemiseen.

Yksi isoimmista syistä siihen, että Picchioni saapui juuri Vaasaan on apuvalmentaja Duarte, joka hänet kutsui. Lisäksi Picchioni halusi päästä tekemään työharjoittelunsa ammattilaistasolla.

– Täällä ajatellaan niin sanotusti boksin ulkopuolelta niin jalkapallon kuin toimintatapojen osalta. Petri (Vuorinen) on loistava johtaja ja organisoi joukkueen tekemistä hienosti. Tämä on todella hyvä oppimisympäristö minulle, Picchioni kehui.