Bundesliigakauteen kovin odotuksin lähtenyt Wolfsburg joutuu etsimään loppukauden ajaksi uuden valmentajan. Seura tiedotti maanantai-iltana, että päävalmentaja Martin Schmidt on eronnut tehtävästään.

VfL Wolfsburg

@VfL_Wolfsburg
Martin Schmidt ist mit sofortiger Wirkung vom Amt des VfL-Cheftrainers zurückgetreten.

Sveitsiläinen Schmidt tiedotti Wolfsburgin johtoportaalle päätöksestään maanantaiaamuna. Hän perusteli päätöstään siten, että näin Wolfsburgin on mahdollista parantaa urheilullista tilannettaan uuden luotsin avulla. Samalla Schmidt pääsee eroon hänen persoonaansa kohdistuneesta kasvaneesta paineesta.

Seuran tiedotteen mukaan seurajohto suostui Schmidtin erotoiveeseen intensiivisen keskustelun jälkeen, mutta on valmentajan päätöksestä harmissaan.

– Martin Schmidt haluaa tasoittaa erollaan tien uudelle päävalmentajalle, jotta VfL voi varmistaa sarjapaikkansa mahdollisimman pian. Olisimme yltäneet tähän tavoitteeseen mieluiten hänen itsensä kanssa, mutta emme onnistuneet taivuttelemaan häntä pyörtämään päätöstään, Wolfsburgin urheilujohtaja Olaf Rebbe kommentoi.

– Nyt meidän täytyy kunnioittaa tätä päätöstä, vaikka olenkin siihen pettynyt. Varsinkin, koska Schmidt oli meidän toivevalmentajamme.

Seura siirsi eroilmoituksen myötä tiistain harjoitukset hieman myöhemmäs. Harjoitukset vetävästä valmentajasta on tarkoitus tiedottaa tiistaipäivän kuluessa.

Wolfsburg on Bundesliigassa sijalla 14, pisteen karussa karsijan paikalla olevasta Mainzista.