Tammikuun siirtoikkunan seuratuimmassa kolmiodraamassa seuraa vaihtoi kolme maailmanluokan kärkimiestä. Olivier Giroud siirtyi Arsenalista Chelseaan, Pierre-Emerick Aubameyang Dortmundista Arsenaliin ja Michy Batshuayi Chelseasta Dortmundiin.

Ensimmäisenä debytoimaan uudessa seurassaan pääsi belgialainen Batshuayi, jonka sopimus Dortmundissa on loppukauden laina. Batshuayi hurmasi välittömästi Dortmundin fanit, sillä hän teki kaksi maalia ja syötti yhden, kun Dortmund kaatoi vieraskentällä sarjan peränpitäjän Kölnin 3-2. Lisäksi Batshuayilta hylättiin yksi tehty maali paitsiona ja Kölnin maalivahti Timo Horn sai venyä pariin hienoon torjuntaan hattutempun estääkseen.

Michy Batshuayi

@mbatshuayi
90mns, two goals, an assist & a great victory 🖤💛 dream debut with @BVB 🦇 #BatsmanBack

Batshuayi on edeltäjänsä Aubameyangin tavoin iloluonteinen ja ulospäinsuuntautunut persoona, joka epäilemättä hurmasi uudet faninsa heti kättelyssä paitsi peliesityksillään, niin myös lausunnoillaan. Antoipa hyökkääjä myös humoristisen syyn sille, miksi halusi juuri Dortmundiin.

– Rakastan keltamustia värejä. Batman on keltamusta ja Paavo Pesusieni on keltamusta, Batshuayi nauratti haastattelussa ottelun jälkeen Ruhrnachrichtenin mukaan.

Sitä, että Batshuayita tullaan vertailemaan kevään aikana vielä usein Aubameyangiin, hän pitää itsestäänselvyytenä.

– Sehän on selvää. Me molemmat olemme hyökkääjiä ja haluamme ampua maaleja.

Erittäin tyytyväinen uuden suojattinsa onnistumiseen oli luonnollisesti myös Dortmundin valmentaja Peter Stöger.

– Saimme hyökkääjän, joka osaa viimeistellä. Oli tietysti unelmien täyttymys, että hänen pelinsä kulki heti niin hyvin, Stöger myhäili.

Batshuayi otti samantien haltuunsa koko saksalaisen jalkapalloyleisön, sillä hän kehui pelin jälkeen tunnelmaa paremmaksi kuin Valioliigassa.

– Seuraavaksi odotan innolla ensimmäistä otteluani Dortmundissa 80 000 katsojan edessä, belgialainen hehkui.

Batshuayin lainasopimukseen sisältyy myös osto-optio, ja ainakin ensivaikutelman perusteella pesti Signal Iduna Parkilla saattaa jatkua pidempäänkin.