Fredin ällistyttävä vapaapotkumaali pani AS Roman selkä seinää vasten

© Kuva: Getty Images

Ukrainan purevassa pakkasessa nähtiin äärimmäisen kaksijakoinen Mestarien liigan pudotuspeliottelu. Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue Shakhtar Donetsk oli pitkän talvitauon jäljiltä syväjäässä ja vain Edin Dzekon kehno viimeistely piti isännät mukana pelissä.

Yhden osuman vierasjoukkue AS Roma kuitenkin avausjaksolla värkkäsi. Asialla oli 41. peliminuutilla 20-vuotias turkkilaislaituri Cengiz Ünder, joka on tehnyt viimeisissä neljässä ottelussa nyt viisi maalia. Tulikuumalle Ünderille syötön tarjoili omat paikkansa hassannut Dzeko.

Tauko teki saamattoman 45-minuuttisen pelanneelle Shakhtarille hyvää, sillä toisella puoliajalla se oli välittömästi pelissä mukana, ja otti pelin edetessä hallinnan täysin. Tasoitusmaali syntyi 52. minuutilla pitkän pysytysyötön jälkeen. Facundo Ferreyra irtosi Kostas Manolasin vartioinnista ja sijoitti pallon varmasti maaliin ohi brassivahti Alissonin.

Real Madridiinkin yhdistetty Roma-torjuja Alisson piti sen jälkeen hyvillä torjunnoillaan Romaa pystyssä, mutta Fredin huikealle vaparille 71. minuutilla hänkään ei mitään mahtanut. Vaparin antamista vatvottiin ja hierottiin Roman itsepintaisen lähelle hiipineen muurin takia, mutta Fred piti päänsä kylmänä. Luvan saatuaan brassitaituri laukoi pallon upeasti muurin yli yläriman kautta maanmiehensä Alissonin vartioimaan pömpeliin.

Ottelu sai vielä erittäin kiivaan lopun. Kellon lähestyessä täyttä aikaa Taison löi avustavan erotuomarin silmien alla Diego Perottia kyynärpäällä kasvoihin, mutta molemmat saivat tilanteesta varoituksen.

Lisäajan viimeisellä minuutilla Taison puolestaan rakensi maalin edustalle Facundo Ferreyralle täysin tyhjän maalin. 3-1 oli jo miltei selviö, mutta maassa maaliviivalla istunut Bruno Peres nosti koipensa ilmaan oikealla hetkellä ja suoritti otteluparin kannalta kenties erittäin ratkaisevan torjunnan.

Vaikka AS Roma onnistuikin tekemään tuikitärkeän vierasmaalin, voi otteluparin todeta jääneen täysin auki. Sen verran mielialajoukkueena Romakin on totuttu tuntemaan.

Illan toisessa ottelussa José Mourinhon valmentama Manchester United haki vierasottelustaan Sevillasta managerille tyypillisen avausosan tuloksen, maalittoman tasapelin. Ottelu oli erittäin vahvaa Sevillan hallintaa ja Unitedin joukkue on maalivahti David De Gealle hyvästä tuloksesta paljon velkaa. Espanjalaiselle kirjattiin kaikkiaan kahdeksan torjuntaa – toinen toistaan komeampia.

Unitedin kokoonpanossa suurin yllätys oli Paul Pogban jättäminen vaihtopenkille. Ranskalainenkin pääsi kuitenkin kehiin jo 17 minuutin pelin jälkeen, kun Ander Herreran takareisi teki tenän.

Mestarien liiga keskiviikkona:

Shakhtar Donetsk-AS Roma 2-1 (0-1)

0-1 Ünder (41′)
1-1 Ferreyra (52′)
2-1 Fred (71′)

Sevilla-Manchester United 0-0 (0-0)